x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Reforma sectorului viticol

Reforma sectorului viticol

25 Iul 2007   •   00:00

Un proiect de reformă a sectorului viticol a fost dezbătut de miniştrii Agriculturii din ţările Uniunii Europene. Proiectul se referă la organizarea in comun a pieţei vinului şi ar urma să reglementeze subvenţiile şi modurile de producţie a vinului in cadrul Uniunii. Şapte din cele opt podgorii romăneşti ar urma să fie afectate dacă anumite prevederi ale proiectului sunt adoptate. Comisia Europeană propune, printre altele, renunţarea la adăugarea de zahăr in vin, o practică mai degrabă nord-europeană. Multe ţări se opun acestei propuneri, care de altfel este contestată şi de sindicatele agricole europene. (C.D.)

Fără apă

Peste 70 de făntăni din judeţul Constanţa au secat in ultima perioadă din cauza temperaturilor foarte ridicate, in timp ce in alte peste 3.000 de puţuri nivelul apei este foarte scăzut, a anunţat Direcţia Apele Romăne Dobrogea Litoral, care a monitorizat circa 8.000 de făntăni din judeţ. In judeţul Constanţa, din cele peste 8.000 de puţuri monitorizate 73 au secat, 19 sunt colmatate, iar alte 3.091 au nivelul apei foarte scăzut. Cele mai mari probleme sunt in localitatea Cuza Vodă, unde 60 de făntăni au rămas fără apă. (C.D.)

Din nou la Năvodari!

Incepănd cu data de 1 august, tabăra de la Năvodari va fi redeschisă. După ce 89 de persoane (din care 51 de copii sub 14 ani) s-au imbolnăvit de salmonela (gen de bacterii patogene ce provoacă febra tifoidă sau infecţii alimentare), tabăra a fost inchisă la inceputul lunii iulie. Directorul taberei de copii de la Năvodari a fost demis, personalul auxiliar va fi inlocuit, iar complexul a intrat deja in renovare. (C.D.)

Dublare de venit

Producătorul de mezeluri Spar, din Potcoava, judeţul Olt, estimează pentru acest an o dublare a afacerilor la nivel de grup la peste 80 de milioane de lei, prin creşterea volumului producţiei şi extinderea vănzărilor in aproape toate judeţele ţării, potrivit reprezentanţilor companiei. Firma vinde mezelurile produse atăt in reţelele internaţionale prezente in Romănia, căt şi in magazinele tradiţionale, in special in Oltenia şi Muntenia. (C.D.)

×
Subiecte în articol: food world