"Nu ne ingrasam pentru ca mancam prea mult, ci pentru ca mancam prost", sustine Michel Montignac, cel care a pus la punct un regim care-i poarta numele. Care sunt insa regulile acestui regim? In prima faza, Montignac afirma ca luarea in greutate este cauzata de asocierea nepotrivita a unor alimente.
Vinovate pentru faptul ca ne ingrasam sunt glucidele rele, cele care au indicele glicemic ridicat (cartofi, paine alba, paste, orez, zahar). Acestea antreneaza o secretie in exces a insulinei de catre pancreas, ceea ce stimuleaza cresterea celulelor adipoase.FRIPTURA FARA CARTOFI PRAJITI!
Luarea in greutate este favorizata si de asocierea grasimilor cu zaharurile, mai sustine Montignac. De aceea, in cadrul acestui regim este interzis sa asociem lipidele (grasimi) cu glucidele sau proteinele animale si legumele bogate in amidon. De exemplu, este contraindicat sa mancam friptura cu cartofi prajiti. In schimb, se pot consuma la discretie proteine (lapte) si lipide, fara insa a le combina cu alte alimente. Fructele se pot manca doar in afara meselor. Iar cereale avem voie doar daca sunt integrale, pentru ca au indice glicemic scazut.AVANTAJE
Comparativ cu alte regimuri de slabit, cel elaborat de Montignac ne permite sa mancam atat cat vrem, dar in masura in care alegem cele mai bune alimente si asocieri. Ceea ce inseamna ca regimul ne ajuta sa slabim, fara a ne priva insa de consumul alimentelor care ne incanta papilele gustative. De asemenea, prin incurajarea consumului de legume si fructe, regimul Montignac imprima o atitudine sanatoasa stilului nostru de viata. Si, in plus, putem urma regimul atat acasa, in vizita la prieteni, cat si la restaurant. In masura in care regimul este urmat cu strictete, putem slabi cel putin cinci kilograme pe luna.
|
ATENTIE! Stilul alimentar creat de Montignac este cateodata bogat in lipide.Pe termen lung,
el poate afecta sistemul
cardiovascular. Un alt dezavantaj este acela ca, fiind sarac
in glucide, poate favoriza
pierderea musculara si aparitia oboselii. De asemenea, acest regim necesita cunostinte despre sursele de lipide, glucide
si proteine.
|