x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Savoarea Thailandei în Elveţia

Savoarea Thailandei în Elveţia

de Carmen Dragan    |    17 Sep 2008   •   00:00

La Laussane-Ouchy, în Elveţia, a avut loc la 6 septembrie un concurs gastronomic organizat în onoarea regelui Thailandei, Bhumibol Adulyadej, care a studiat timp de 17 ani în această localitate. Bucătari profesionişti au demonstrat bogăţia bucătăriei thailandeze, întrecîndu-se în prepararea specialităţilor culinare din cele patru regiuni ale Thailandei. Nu au lipsit renumitele sculpturi în fructe şi legume.



La Laussane-Ouchy, în Elveţia, a avut loc la 6 septembrie un concurs gastronomic organizat în onoarea regelui Thailandei, Bhumibol Adulyadej, care a studiat timp de 17 ani în această localitate. Bucătari profesionişti au demonstrat bogăţia bucătăriei thailandeze, întrecîndu-se în prepararea specialităţilor culinare din cele patru regiuni ale Thailandei. Nu au lipsit renumitele sculpturi în fructe şi legume.

“Fasolea magică”

La 27 septembrie, în localitatea Saissons din Franţa va avea loc cea de-a IV-a ediţie a concursului culinar intitulat “Saissons şi fasolea magică”. Evenimentul are mai multe secţiuni, în funcţie de vîrstă şi pregătire profesională. Astfel, pot participa bucătari profesionişti, amatori, liceeni şi studenţi, dar şi copii cu vîrste cuprinse între 9 şi 14 ani. Ei vor prepara diverse mîncăruri care au ca ingredient principal fasolea.

Pro turismul rural!

În perioada 13-14 septembrie, în satul Albac a avut loc unicul tîrg de turism rural din Transilvania. Manifestarea s-a adresat agenţiilor de turism, firmelor prestatoare de servicii turistice, pensiunilor şi presei de specialitate. Participanţii au vizitat standurile meşterilor populari şi pensiunile din zonă şi au participat la concursuri de pescuit pe Valea Arieşului. În cadrul tîrgului a avut loc şi un concurs  gastronomic la care au participat pensiunile expozante. Cel mai mult au avut de cîştigat vizitatorii, aceştia avînd ocazia să deguste preparatele expuse.

Tîrg de artă populară

La 7 septembrie, Muzeul Satului din Baia Mare a găzduit prima ediţie a Tîrgului de artă româno-ucraineană. Scopul evenimentului a fost consolidarea relaţiilor dintre judeţul Maramureş şi regiunea Ivano-Frankivsk, din Ucraina, unde trăiesc cei mai mulţi etnici români. Vizitatorii au putut admira şi cumpăra obiecte de uz gospodăresc, broderii, tapiţerie, vase şi oale din lut, cergi, prosoape cu modele populare, dar şi decoraţiuni interioare.

Strugurele de aur

Între 8 şi 10 septembrie, cele mai importante podgorii din ţară au participat la Alba-Iulia la cea de-a doua ediţie a Concursului Naţional de Vinuri “Strugurele de Aur”. S-au prezentat peste 130 de probe de vin de la producători mici şi mari, din toate zonele viticole ale României, dar şi producători din Franţa. La eveniment a fost organizată şi o expoziţie cu utilaje folosite din cele mai vechi timpuri în vinificaţie.

Seri tradiţionale

Consiliul Judeţean Sălaj a organizat în zilele de 4 şi 5 septembrie evenimentul “Seri tradiţionale sălăjene”. Au participat restaurante şi pensiuni din Sălaj, cu precădere din Zalău. Acţiunea are loc în cadrul proiectului “Satul sălăjan. Iniţiativă. Resurse. Acţiune. Dezvoltare”. Obiectivul îl reprezintă promovarea tehnicilor şi produselor tradiţionale din Sălaj (artizanat, folclor, gastronomie).

Zece tocăniţe

Zece echipe de bucătari amatori s-au întrecut în prepararea celei mai gustoase tocăniţe, într-un concurs organizat la 7 septembrie, în centrul oraşului Covasna. Concurenţii au primit din partea organizatorilor cîte un cort în care să se gospodărească, tacîmuri, farfurii şi lemne pentru foc, dar au adus de acasă ceaunele, carnea şi celelalte ingrediente. Concursul s-a înscris în seria manifestărilor dedicate “Zilelor oraşului Covasna”.

×
Subiecte în articol: septembrie food world