x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Sebastian Vettel a câştigat MP al Japoniei şi încinge lupta pentru supremaţie în F1

Sebastian Vettel a câştigat MP al Japoniei şi încinge lupta pentru supremaţie în F1

07 Oct 2012   •   13:15
Sebastian Vettel a câştigat MP al Japoniei şi încinge lupta pentru supremaţie în F1

Plecat din pole-position, pilotul german al echipei Red Bull, Sebastian Vettel a câştigat duminică Marele Premiu al Japoniei, a 15-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, desfăşurată pe circuitul de la Suzuka.

Campionul mondial a fost urmat de brazilianul Felipe Massa (Ferrari), care a prins primul podium din ultimii doi ani, însă marele performer al zilei a fost japonezul Kamui Kobayashi (Sauber), care a obţinut prima clasare pe podium din carieră, chiar în faţa propriilor suporteri.

Pe locul patru s-a situat britanicul Jenson Button (McLaren-Mercedes), urmat de coechipierul său Lewis Hamilton, în timp ce finlandezul Kimi Raikkonen a fost al şaselea.

Locurile 7-10 au fost ocupate în ordine de germanul Nico Hulkenberg (Force India), venezuelanul Pastor Maldonando (Williams), australianul Mark Webber (Red Bull) şi australianul Daniel Ricciardo (Toro Rosso).

Liderul clasamentului piloţilor, spaniolul Fernando Alonso (Ferrari), a abandonat în urma unui accident produs în primul tur, astfel că avansul ibericului faţă de Vettel a scăzut la numai patru puncte.

Următoarea etapă va avea loc duminica viitoare, în Coreea de Sud, pe circuitul de la Yeongam.

×