x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Skoda Fabia la testul de consum

Skoda Fabia la testul de consum

01 Dec 2004   •   00:00

Importatorul Skoda in Romania, Porsche Romania, va organiza, maine, un test de consum pentru modelul Skoda Fabia 1,4 TDI, la care vor participa mai multi jurnalisti din Romania.

CATALIN FAINISI

ECONOMIE. Motorul de 1,4 litri TDI montat pe Fabia se dovedeste extrem de fiabil si de economic
Evenimentul principal al acestui concurs il reprezinta prezenta la Bucuresti a celebrului jurnalist de automobilism austriac Gerhard K. Plattner, cunoscut pentru numeroasele teste de acest gen efectuate pentru grupul Volkswagen.

ISTORIE. Cu aceasta ocazie, jurnalistii vor folosi trei exemplare Skoda Fabia 1,4 TDI, fiecare dintre acestea avand exact 1.000 de kilometri parcursi pana in prezent. Plattner va profita de ocazie pentru a le impartasi acestora o parte din experientele sale, care l-au propulsat in Cartea Recordurilor. Printre acestea, se numara numeroase recorduri de consum si de viteza. In privinta primei categorii, cele mai importante realizari ale austriacului sunt: traversarea Europei de la Nord la Sud (intre Hammerfest - cel mai nordic oras european si Tarifa - cea mai sudica localitate europeana) intr-un Audi A2 TDI 3L cu un consum de 2,37 l / 100 km sau traversarea de la Sud la Nord a Germaniei cu aceeasi masina, cu un consum de 2,12 l/ 100 km.

RECORDURI. Printre alte reusite ale lui Plattner se numara si cele 24 de recorduri de viteza in Austria, obtinute pe o pista de aeroport din Salzburg, la volanul unui VW Golf, sau cei aproximativ 4.700 de kilometri parcursi in 20 de tari din Europa cu motorina in valoare de 100 de euro, la volanul unui Volkswagen Lupo. Realizarile de care este cel mai mandru Plattner insa sunt drumurile de anduranta, el detinand recordul pentru cel mai economic, respectiv cel mai rapid tur al pamantului cu masina, precum si cea mai rapida strabatere a Terrei de la Nord la Sud sau cea mai economica de la Est la Vest.

×
Subiecte în articol: auto