x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Stiri

20 Apr 2006   •   00:00
CHIRURGIE PLASTICA. Fiecare a cincea femeie din lume vrea sa isi faca o operatie estetica. Compania internationala de consulting AC Nielsen a efectuat un sondaj printre femei din 41 de state ale lumii. S-a dovedit ca mai mult de jumatate din rusoaice si grecoaice vor sa apeleze la chirurgia plastica. Pe de alta parte, 94% dintre femeile din Hong Kong si 92% dintre indoneziene nu sunt de acord cu o asemenea interventie.

HIV/SIDA. Potrivit datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in 2006 au fost inregistrate 4,3 milioane de noi cazuri de infectie cu HIV. La nivel mondial, numarul celor bolnavi de HIV/SIDA a ajuns astfel la 39,5 milioane de persoane. In acest an, cele mai multe cazuri de infectie cu HIV au fost in republicile din fosta URSS si in statele din Asia de Sud si de Sud-Est.

CAMPANIE. Centrul de Psihologie de Actiune si Psihoterapie (CPAP) din Bucuresti lanseaza campania "Cu copilul in vizita la psiholog." Specialistii centrului vin in intampinarea parintilor care doresc sa depisteze si sa valorifice calitatile, aptitudinile, talentul copiilor lor. De aceea, campania are ca deviza intrebarea "Oare la ce se pricepe copilul meu?". Impreuna cu psihologii centrului, parintii si copiii pot afla raspunsul la aceasta intrebare prin programul de evaluari si testari psihologice propus de CPAP.

OMS. Liam Donaldson, seful departamentului de protectie a pacientilor din Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), a anuntat ca medicii vor fi obligati sa isi spele mainile cu o solutie dezinfectanta pe baza de alcool, in loc de apa si sapun. Potrivit OMS, anual se inregistreaza aproape 500.000 de infectii in spitale din cauza ca medicii si asistentele nu reusesc sa se spele pe maini pentru fiecare pacient. Pana in acest moment, 35 de state membre ale OMS au fost de acord sa impuna personalului medical noua solutie pentru dezinfectare.

GERIATRIE. Studii efectuate in patru centre de geriatrie din SUA au aratat ca programele de exercitii fizice moderate ii ajuta pe varstnici sa isi recapete mobilitatea. La studiu au luat parte persoane intre 70 si 90 de ani, care se miscau cu greutate. Dupa sase luni de exercitii cu instructori specializati, batranii au inceput sa mearga fara baston cate 15 minute. Rezultatele studiului au fost prezentate la conferinta anuala a Societatii americane de geriatrie.

RIDURI. O echipa de medici din Statele Unite ale Americii le atrag atentia femeilor care utilizeaza frecvent injectiile cu toxina botulinica pentru estomparea ridurilor asupra riscurilor pe care le presupune aceasta substanta. Avertismentul ii apartine dr. Daniel Chertow si a fost publicat in Journal of the American Medical Association. Dozele ridicate de toxina botulinica injectata in scop cosmetic pot duce la botulism, o afectiune rara care, daca nu este tratata la timp, poate provoca stop respirator si deces.

Site-uri

  • www.nationalfitness.ro – centru de fitness, aerobic, cardio, tae-bo, pilates, programe de relaxare si slabire
  • www.tuberculoza.ro – informatii despre tuberculoza
  • www.srmfr.ro – Societatea Romana de Medicina Fizica si Recuperare
  • www.iob.ro – Institutul Oncologic "Prof. dr. Alex. Trestioreanu" Bucuresti
  • www.eacr.org – Asociatia Europeana pentru Cercetarea Cancerului
  • www.umfcluj.ro – Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" Cluj-Napoca
  • www.medicina-muncii.com – despre medicina muncii, boli profesionale
  • Dictionar

  • Raptus – Criza nervoasa violenta insotita de pierderea controlului de sine.
  • Sare biliara – Substanta derivata de la colesterol, produsa de celulele hepatice si secretata in bila, permite degradarea si absorbtia grasimilor.
  • Strabism – Defect al paralelismului axelor vizuale, caracterizat printr-o deviatie a axei unui ochi in raport cu celalalt si asociat cu o tulburare vizuala. Strabismul este o afectiune deosebit de frecventa care afecteaza in principal copiii in primii lor ani de viata. Sursa: Dictionar de medicina Larousse, Ed. Univers Enciclopedic, Bucuresti 1998
  • Aparitii editoriale

    La Editura "Alt Press Tour" a aparut volumul "Produse romanesti din carne, conform cerintelor Uniunii Europene. Procesare, control, retete". Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, dr. med. vet. Ioan Cironeanu si colaboratorii lor prezinta in acest volum o sinteza a cunostintelor privind procesarea si controlul produselor din carne, in corelatie cu cerintele Uniunii Europene. "Produse romanesti din carne, conform cerintelor Uniunii Europene" constituie un ghid practic de informare, util pentru medici veterinari, biologi, ingineri tehnologi, chimisti si procesatori de carne, studenti si personal didactic din invatamantul mediu si superior din domeniul tehnologiei si controlului alimentelor, personalul apartinand Autoritatii pentru Protectia Consumatorului, precum si pentru publicul larg, consumator de produse din carne. Prima parte a cartii se refera la siguranta, autenticitatea si calitatea produselor din carne si orientari noi pentru obtinerea de produse ecologice. De asemenea sunt enumerate conditiile ce trebuie respectate pentru spatiile de productie, materia prima, utilizarea condimentelor si a aditivilor alimentari etc. Partea a doua cuprinde procedee tehnologice exprimate in peste 300 de retete: produse din carne dietetice, produse traditionale din carne de oaie/capra, din carne de vanat, produse taranesti realizate in gospodarie etc.

    ×
    Subiecte în articol: carne produse info