x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Studiu despre poluarea fonică acasă

Studiu despre poluarea fonică acasă

03 Noi 2007   •   00:00

Calitatea sonoră a mediului in care locuim, iată o latură a vieţii noastre de zi cu zi, care, intr-un secol XXI expus constant la poluare fonică, incepe uşor-uşor să fie luată in calcul.

Concluzii pe marginea analizării unei probleme mai puţin conştientizate

Calitatea sonoră a mediului in care locuim, iată o latură a vieţii noastre de zi cu zi, care, intr-un secol XXI expus constant la poluare fonică, incepe uşor-uşor să fie luată in calcul. Implicaţiile acestui fenomen asupra vieţii de zi cu zi au determinat iniţierea de AEG-Electrolux a unui studiu menit să evidenţieze problemele pe care zgomotul le produce milioanelor de oameni din Europa. Pentru că raportul este cea mai mare trecere in revistă de acest gen realizată vreodată in Europa, am ales să vă prezentăm dintre concluziile sale căteva dintre cele ce vizează strict domeniul nostru de interes, anume căminul. Studiul poate fi găsit in intregime la adresa: www.electrolux.com/noisereport.

Rezultatele studiului arată că activităţile din bucătărie sunt variate: peste jumătate dintre respondenţi ascultă muzică in bucătărie; patru din zece oameni privesc la televizor in bucătărie o dată sau de mai multe ori pe săptămănă; 44% dintre cei intervievaţi chiar lucrează in propria bucătărie cel puţin o dată pe săptămănă. 13% fac dragoste in bucătărie cu aceeaşi frecvenţă, deşi procentul variază in funcţie de ţară, Italia situăndu-se pe primul loc, cu 22%;

Studiul a scos la iveală faptul că zgomotul modifică felul in care oamenii folosesc bucătăria. De exemplu, o treime din cei care au hote şi maşini de spălat rufe aleg să nu le folosească in anumite momente. Cănd au de ales, aproximativ o jumătate dintre respondenţi spun că ar alege o variantă mai scumpă, dar mai silenţioasă, indiferent dacă este vorba despre aspiratoare, maşini de spălat rufe sau maşini de spălat vase.

Bucătăria este spaţiul cel mai zgomotos din casă pentru peste jumătate din respondenţi. Asta este o problemă, deoarece din ce in ce mai mulţi oameni "trăiesc" in bucătărie, folosind-o şi pentru alte activităţi decăt gătitul sau măncatul. Unul din zece participanţi la acest studiu spun că aparatele electrocasnice zgomotoase au reprezentat o pro-blemă in propria casă.

Ambalaje inspirate

Pentru apropiatele sărbători de Crăciun, şi nu numai, aveţi la dispoziţie o colecţie nouă de produse pentru ambalarea şi accesorizarea cadourilor. Oferta cuprinde cutii pentru cadouri şi băuturi, funde şi accesorii grupate pe trei categorii:

Christmas Line Boxes (cutii de cadouri cu design tematic special dedicate sărbătorilor de iarnă);

Bottle Line (cutii ambalare băuturi);

Events Line (colecţia de cutii dedicată evenimentelor importante cum ar fi nunţi, botezuri, ocazii speciale) etc. Produsele pot fi personalizate prin diverse procedee: litografie, serigrafie, in relief, timbru sec. Informaţii şi detalii despre produse pot fi obţinute accesănd site-ul dedicat www.cadourisarbatori.ro.

Diagonala de 32 de inci

Segmentul de displayuri cu diagonală de 32 de inci căştigă teren, datorită saturării pieţei in ceea ce priveşte televizoarele cu ecrane de mari dimensiuni. Consumatorii au inceput să se orienteze către televizoare de mici dimensiuni datorită spaţiilor reduse in care urmează să fie amplasate acestea. Conform firmei de cercetare de piaţă DisplaySearch, cererea pentru televizoare LCD cu diagonala de 32 de inci a crescut pănă la 24,9 milioane de unităţi in 2007 şi se aşteaptă o creştere de pănă la 33,4 milioane de unităţi pentru 2008.

×