x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Târg pentru părinţi

Târg pentru părinţi

de Loreta Popa    |    14 Noi 2010   •   00:00
Târg pentru părinţi

În perioada 5-7 noiembrie a avut loc la Sala Dalles din Bucureşti PARENT INFO - Târgul părinţilor responsabili. Evenimentul s-a adresat viitorilor şi actualilor părinţi interesaţi de sănătatea şi educaţia copilului lor şi s-a dorit a fi văzut ca o campanie de informare şi educare în rândul părinţilor.

Pe parcursul a trei zile, părinţii au avut ocazia să se întâlnească cu prietenii familiei: pediatri, psihologi, nutriţionişti, logopezi, dar şi alte categorii de specialişti care de obicei influenţează buna creştere şi educarea copiilor. Reprezentanţi ai editurilor de profil, cluburilor şi centrelor de limbi străine, şcolilor şi grădiniţelor au expus părinţilor metode moderne de educaţie. Companiile care oferă servicii financiar-bancare pentru copii au venit în sprijinul părinţilor cu planuri personalizate, făcându-i să conştientizeze nevoia de a economisi pentru viitorul copiilor lor.

Reprezentanţi ai companiilor care comercializează produse bio pentru copii au supus atenţiei întâmpinarea numeroaselor probleme de sănătate care îi ameninţă din ce în ce mai mult pe aceştia ca urmare a alimentaţiei nesănătoase prezente pe piaţă.

Pentru viitorii părinţi, organizatorii au invitat specialişti din domenii precum planning familial, fertilizare in vitro, medicina materno-fetală, recoltarea celulelor stem, specialişti care au stat la dispoziţia tuturor celor interesaţi pentru a le oferi toate informaţiile de care aveau nevoie. Atât cei mici, cât şi cei mari au avut parte de un sfârşit de săptămână plin de activităţi relaxante şi distractive, de timp de calitate petrecut împreună prin intermediul lecţiilor de origami, atelierului de confecţionat bijuterii, concursurilor de desene cu premii. Multe workshopuri interactive susţinute de specialiştii familiei le-au ţinut trează atenţia actualilor sau viitorilor părinţi pentru a găsi împreună soluţiile la problemele cu care se confruntă. "Am observat în jurul meu părinţi ca şi mine care doresc să se informeze şi să caute cele mai potrivite soluţii pentru copiii şi familia lor", ne-a spus organizatoarea acestui eveniment, Nicoleta Albert, publisher al Revistei Trusa pentru Părinţi.

"Lumea în care trăim a evoluat atât de repede şi atât de mult încât nu mai este suficient să ne raportăm la felul în care am fost noi educaţi. Din experienţa mea de mamă am constatat că o întâlnire cu un specialist este cea mai bună soluţie atunci când vrei să găseşti calea potrivită: fie că vorbim despre alimentaţia corectă, despre o opţiune pe termen lung în ceea ce priveşte educaţia copiilor noştri sau când dorim să îmbunătăţim comunicarea în familie şi am decis ca toate aceste informaţii să poată fi accesibile în acelaşi timp şi în acelaşi loc în beneficiul specialiştilor şi al părinţilor deopotrivă printr-o întâlnire directă şi într-un cadru confortabil. Am creat brandul «Trusa pentru părinţi» gândindu-mă la conceptul de familie, la nevoile şi dorinţele pe care cu toţii le resimţim, atât în postura de părinţi, cât şi în cea de copii. De aici ideea de a aduce în acelaşi loc toate aceste activităţi pentru a fi «încercate» pe viu şi de copii, şi de părinţi", a mai declarat Nicoleta Albert, vizibil încântată de numărul mare de vizitatori.

×
Subiecte în articol: lumea copiilor