x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Târgul Mierii

Târgul Mierii

04 Feb 2010   •   00:00

Ca în fiecare an, luna februarie aduce la Câmpina un eveniment dulce, dulce. Organizat de Asociaţia Apicolă Valea Prahovei, Consiliul Local şi Primăria Municipiului Câmpina, Târgul Mierii (6-7 februarie) este deja tradiţie.



Ca de fiecare dată, oaspeţii vor putea degusta şi achiziţiona (la preţuri excelente) sortimente diverse de miere (de la cele clasice, de tei şi de salcâm, până la cele mai neobişnuite, precum rapiţă sau flori de baltă). Se vor organiza concursuri "Cea mai bună miere" şi "Cel mai bun degustător de miere". Evenimentul a fost prefaţat de o incursiune în şcolile câmpinene, acolo unde Albinuţa Nina a împărţit copiilor cutiuţe cu miere. Un pas important către o alimentaţie sănătoasă. (S.C.)

Carbohidraţii  scad hipertensiunea arterială
Potrivit unui studiu citat de Reuters, cea mai bună dietă pentru scăderea tensiunii arteriale este cea cu nivel scăzut de carbohidraţi. O mare parte din studiile asupra metodelor de slăbit efectuate până acum a luat în considerare persoanele supraponderale sau obeze, dar care nu aveau alte probleme de sănătate. În schimb, la actualul studiu au participat şi "pacienţi reali", oameni cu probleme de sănătate, precum diabet şi hipertensiune arterială. (M.B.)

Dietă mediteraneană pentru stomac
Potrivit rezultatelor unui studiu efectuat în Europa, se pare că persoanele care adoptă o dietă mediteraneană sunt mai puţin predispuse să dezvolte cancer stomacal. "Rezultatele studiului vin în sprijinul ideii că dieta mediteraneană reduce riscul de cancer şi susţine nevoia de a continua promovarea acestui regim alimentar în zonele în care acesta îşi pierde adepţii", a declarat Carlos A. Gonzalez, de la Institutul de oncologie catalan din Barcelona, coordonatorul studiului. (M.B.)

GastroPan
Târgu-Mureş va găzdui în perioada 26-28 martie Expoziţia GastroPan, un eveniment ce va strânge laolaltă profesioniştii din industria ospitalităţii. Ca şi la ediţia precedentă, manifestarea de anul acesta va marca noile tendinţe din domeniu. Vor fi expuse materii prime diverse, utilaje şi accesorii pentru restaurante, tacâmuri şi vase din porţelan, articole textile etc. De asemenea, spre deliciul publicului, vor fi organizate demonstraţii de gătit, sculpturi în legume sau fructe, precum şi ateliere şi concursuri. (S.C.)

Restaurant
El Bulli, cotat de ghidul de specialitate Michelin a fi cel mai bun restaurant din lume, va fi închis pentru o perioadă de doi ani - începând cu anul 2011. Hotărârea a fost luată de Ferran Adria, specializat în gastronomia moleculară, maestru bucătar şi patronul restaurantului. Acesta declară că închiderea localului nu are nimic de-a face cu criza economică, ci decizia, spune el, este "personală şi profesională" şi le va permite angajaţilor săi să trăiască din nou o viaţă normală. (M.B.)

Proiect

Mai multe asociaţii din domeniul turismului din judeţul Covasna au lansat proiectul "Anul 2010 - Anul Evenimentelor Gastronomice". Preşedintele Asociaţiei Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii, Bagoly Miklos, a declarat că "scopul organizatorilor este acela de a face cât mai cunoscute evenimentele legate de turismul din judeţ, iar promovarea tradiţiilor locale este asigurată de o serie de evenimente gastronomice care, pe parcursul anilor, s-au bucurat de succes". (M.B.)

Inimi de căpşune
Cu cât se apropie Ziua Îndrăgostiţilor, cu atât oamenii se gândesc mai mult la idei năstruşnice. O fermă din Tasmania va scoate pe piaţă căpşune în formă de... inimă. Un cadou gustos, neobişnuit şi adaptat momentului special. Josh Engwerda, inginerul care a "redesenat" căpşunile, s-a inspirat din pepenii-cuburi vânduţi cu mare succes în Japonia. După 32 de încercări, formele care vor găzdui căpşunile până la maturitate sunt gata. Rămâne de văzut ce succes vor avea, ţinând cont şi de faptul că o singură căpşună-inimioară va costa între 2 şi 2,50 dolari. Iubirea merită însă toţi banii. (S.C.)

×
Subiecte în articol: food world