x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cum scapi de kilogramele în plus cu ajutorul magneziului

Cum scapi de kilogramele în plus cu ajutorul magneziului

de Redacția Jurnalul    |    09 Mai 2024   •   16:30
Cum scapi de kilogramele în plus cu ajutorul magneziului
Sursa foto: Hepta

Magneziul are multe beneficii asupra sănătății. Este un mineral care se află mai ales în oase.

Magneziul interacționează cu peste 300 de enzime din organism pentru a întreține funcții vitale, precum echilibrarea tensiunii arteriale, funcționarea mușchilor, producția de proteine, funcția sistemului nervos și reglarea glucozei din sânge.

Aparține categoriei electroliților, împreună cu fosforul, calciul, potasiul, sodiul. 

Electroliții au un rol important în menținerea sănătății optime deoarece transportă nutrienții în celule. Aceștia protejează împotriva contracțiilor musculare, conducerea impulsului nervos și susținerea bătăilor inimii. Electroliții ajută la reglarea echilibrului lichidelor din organism, astfel încât corpul să beneficieze de o cantitate suficientă de apă și minerale.

Magneziul se găsește în multe alimente dar există și suplimente sub formă de oxid de magneziu, clorură de magneziu, gluconat de magneziu, citrat de magneziu și orotat de magneziu.

Cum te ajută să slăbești

Deficitul de magneziu se întâlnește mai ales la persoanele care suferă de obezitate. Când nivelurile de magneziu sunt foarte scăzute, poate apărea inflamația cronică, care modifică microbiomul intestinal. Cu cât nivelurile de magneziu sunt mai ridicate, cu atât este mai scăzută incidența obezității și a inflamației, potrivit Eating Well.

- nivelul zahărului din sânge

Un aport mai mare de magneziu poate reduce riscul de apariție a diabetului de tip 2. Favorizează echilibrarea nivelurilor de zahăr din sânge deoarece poate ajuta corpul să devină mai sensibil la insulină.

Cantitatea de zahăr pe care o poți consuma zilnic depinde de mai mulți factori. Printre aceștia pot fi incluși aportul caloric total și nivelul tău de activitate fizică, alături de alți factori, potrivit medicool.ro.

- retenția de apă

Deoarece poate controla nivelurile de glucoză și insulină, magneziul poate reduce retenția de apă și poate ameliora balonarea. 

Peste 70% din corp este apă, de aceea se poate întâmpla ca uneori să depoziteze mai mult decât este necesar. Produsele care conțin magneziu pot acționa ca diuretice pentru a o elimina din organism, conform Performance Lab

×
Subiecte în articol: magneziu dieta slabit