x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Temperaturile vor creşte uşor. Vezi prognoza pe trei zile

Temperaturile vor creşte uşor. Vezi prognoza pe trei zile

19 Oct 2011   •   05:41
Temperaturile vor creşte uşor. Vezi prognoza pe trei zile

Frigul din aceasta dimineata se mai lasa pana la pranz cand soarele si masa de aer cald vor reusi sa urce temperaturile peste cele cu care ne-am luptat in ultimele zile. Joi chiar va fi mai cald decat normal. Maximele vor atinge varfuri termice de 20, daca nu chiar 21 de grade. Din pacate insa, sfarsitul de saptamana ne readuce parfumul iernii in temperaturi. In plus, de vineri revin ploi in vestul, centrul si nordul tarii.

Meteorologii spun ca soarele nu va mai fi miercuri acoperit de nori, asa ca la amiaza putem in sfarsit sa rasuflam usurati: maximele cresc. Vom avea parte de temperaturi intre 6-7 grade in estul Transilvaniei si 20, chiar 21 de grade in extremitatea sud-vestica a tarii. Cu alte cuvinte, vremea revine la sentimente mai bune, ca si vantul, care ramane puternic doar la munte, in timp ce ploile, slabe si neconvingatoare, se vor arata doar spre seara in vest si nord-vest.

Temperatura in Bucuresti in sfarsit anunta o zi agreabila. Cele 16-17 grade anuntate de meteorologi vor veni si cu ore insorite, dar si cu un vant potolit, comparativ cu rafalelel care ne-au chinuit marti. Presiunea atmosferica nu are variatii de la 759 mm coloana de mercur, valoare doar putin sub cea de referinta.

Acelasi soare care straluceste peste toate regiunile tarii, incalzeste miercuri si crestele montane. Cerul numara doar cativa nori in trecere, vantul nu exagereaza decat la cote mari, iar temperaturile cresc usor. Un tablou, asadar, de toamna adevarata, asa cum muntii nu pareau sa mai aiba parte dupa ce iarna pusese stapanire pe ei inainte de vreme.

Si joi e frumos. Ba chiar temperaturile mai cresc puti asa ca vom avea o amiaza cu maxime de la 13-14 grade cel putin in depresiunile transilvanene pana la 20-21 de grade atat in vestul tarii, cat si in sud. E drept, la nivel izolat, nu putem exclude putina ceata, dar in afara de cativa nori din care vor cadea doi-trei stropi de ploaie pe seara in vest si nordvest, alte fenomene meteo nu ne vor mai deranja.

Bucurestenii au si ei joi o zi cu saore mult si 20 de grade la amiaza, anunta RTv.

Vineri, avantul temperaturilor se mai estompeaza, dar nu drastic, cu valori la pranz de la 10 grade la Suceava la 19 in Ramnicu Valcea si Calarasi. Norii incep insa sa se arate peste jumatatea de vest a tarii, unde ploile isi refac intrarea, fara sa fie insa prea insemnate. Dimineata de vineri va readuce eata in estul tarii, dar macar vantul nu va trece de moderat.

In Bucuresti maxima nu scade decat cu un grad vineri, asa ca inca vom avea parte de 19 grade. In plus, soarele nu e acoperit de nori peste zi, iar vantul ramane calm.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea in romania