x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Test drive: AstraST

Test drive: AstraST

28 Iul 2011   •   21:00
Test drive: AstraST

New Opel Astra beneficieaza si de varianta Sports Tourer. O varianta care face o medie interesanta intre Astra si Insignia ST, in sensul ca ofera o mare parte dintre facilitatile mode­lului din urma la un pret de Astra.

Astra ST este marketizata ca o ma­sina de familie. Ceea ce si este. Spatiul ime­ns al portbagajului, multiplele spa­tii de depozitare – toate ne lamuresc "din prima" de acest lucru. Noi am testat varianta de 125 de cai, pe motorina. Este masina de familie? Am umplut-o pana la refuz – si in interior, si portbagajul – si am tras concluziile. Motori­zarea este potrivita, masina – chiar full – are viata, suspensiile sunt comode, directia potrivita. Consumul nu este chiar cel din carte, dar la cat am chinuit-o ne asteptam la asta. De remarcat insa ca nu a sarit calul.

La interior, evident elemente de design luate de la Insignia. Un lucru bun. Mi-a placut in mod special combi­natia si variatiile de piele maron de pe sca­une – usi – bord. Arata foarte in­te­re­sant. Unde mai pui si multitudinea de butoane, reglaje si alte "chestii" – ma­gulitoare pentru bar­bati si poate pu­tin, doar putin bulver­sante pentru femei...

Noi am testat
● Motorizare: 1.7 DTR/125 CP
● Acceleratie: 0-100 km: 11,7 s
● Viteza maxima: 192 km/h
● Consum: 5,5 / 3,9 / 4,5

News
Vanzari spectaculoase
Desi la noi criza se incapataneaza sa se agate de piata auto, in alte parti sunt anuntate cresteri spectaculoase. Chev­rolet, de exemplu, anunta ca a vandut in prima jumatate a lui 2011 circa 2,35 milioane de unitati – cea mai buna performanta inregistrata de firma in cei 100 de ani ai sai. Cifra reprezinta o crestere de 14% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cea mai spectaculoasa crestere se inregistreaza in Rusia, unde van­za­ri­le au crescut cu 54%. Pe plan mon­dial, cele mai bine vandute mo­de­le sunt modelele noi Chevrolet Cruze, Spark, Aveo/Sonic si Orlando MPV.

Noul Yaris
Toyota a scos pe pia­ta primul model al celei de-a treia ge­neratii Yaris. Vehiculul de culoare alba, motorizare 1,0-l VVT-i (benzi­na), caroserie cu 3 usi, marcheaza inceputul productiei pentru noua ge­neratie a reprezentantului Toyota in clasa B. Lansat in 1999 pe piata eu­ropeana, modelul Toyota Yaris s-a bazat pe conceptul devenit faimos de compact in exterior, dar spatios la interior, ceea ce i-a atras si apelativul de "Piccolo Genio" ("Micul Ge­niu"). A treia generatie Yaris mos­te­neste toate elementele modelelor an­terioare, fiind insa mai dinamic si cu un design mai elegant.

×