x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Toyota, dată în judecată în SUA pentru că "a vândut cu bună ştiinţă maşini defecte"

Toyota, dată în judecată în SUA pentru că "a vândut cu bună ştiinţă maşini defecte"

13 Mar 2010   •   00:00
Toyota, dată în judecată în SUA pentru că "a vândut cu bună ştiinţă maşini defecte"

Procurorul comitatului californian Orange, din vestul Statelor Unite, a anunţat că a deschis un proces împotriva constructorului auto japonez Toyota, pe care îl acuză că a vândut cu bună ştiinţă sute de mii de autovehicule defecte.



'Vom susţine în faţa instanţei, în numele locuitorilor din comitatul Orange, că Toyota a vândut cu bună ştiinţă maşini şi camioane cu defecte responsabile de accelerarea bruscă şi incontrolabilă a anumitor autovehicule', a declarat Tony Rackauckas, procuror al comitatului Orange.

'Aceste defecte sunt prezente la sute de mii de autovehicule vândute californienilor în cursul ultimilor ani. Toyota avea cunoştinţă de aceste defecte, însă le-a ascuns în mod intenţionat faţă de consumatorii californieni', a adăugat el.

'În loc să le retragă de la vânzare până ce aceste probleme urmau să fie reglate, ei au luat deciza comercială de a continua să vândă şi să închirieze autovehicule defecte californienilor', a insistat procurorul.

Rackauckas a precizat că plângerea sa 'este prima intentată împotriva Toyota în numele protecţiei consumatorului', relatează AP şi AFP, citate de Agerpres. El cere în special o amendă de 2.500 de dolari pentru fiecare încălcare a legii privind practicile comerciale neloiale.

Toyota a fost nevoită să recheme aproape nouă milioane de maşini defecte în întreaga lume începând din toamnă.

Mai multe acţiuni colective au fost lansate împotriva constructorului în această săptămână, prin care se solicită despăgubiri a căror valoare totală ar putea depăşi cu mult costurile proceselor intentate de victimele accidentelor.

×
Subiecte în articol: auto