x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Trei români au comandat Ferrari 458 Challenge înainte de lansare!

Trei români au comandat Ferrari 458 Challenge înainte de lansare!

21 Feb 2011   •   14:50
Trei români au comandat Ferrari 458 Challenge înainte de lansare!
Sursa foto: /Ferrari

Compania Forza Rossa, importatorul oficial Ferrari pe piaţa locală, a lansat în România modelul 458 Challenge, care devine astfel primul bolid dedicat exclusiv competiţiilor disponibil la vânzare în ţara noastră.

Pentru bolidul de la Maranello importatorul are deja trei clienţi, însă numele acestora este ţinut secret de oficialii Forza Rossa. Ferrari 458 Challenge este propulsat de un motor V8 de 4,5 litri şi 570 CP la 9.000 rpm şi este derivat din modelul de stradă 458 Italia. Transmisia robotizată F1 cu dublu ambreiaj a fost recalibrată pentru performanţe mai bune pe circuit.

Prezent la evenimentul de lansare, directorul de vânzări al dealerului, Octavian Ursu a anunţat că Forza Rossa a primit de la începutul anului 27 de comenzi în condiţiile în care cota alocată de constructorul italian pentru România în 2011 este de 28 de unităţi!

Proprietarii modelului în valoare de 210.000 de euro fără TVA (260.400 euro cu toate taxele incluse) vor beneficia de consultanţă în ceea ce priveşte cursele destinate acestor tipuri de vehicule, putând să participe la aceste competiţii. De asemenea, posesorii de Ferrari 458 Challenge vor putea beneficia de asistare de pilotaj, servicii de asistenţă tehnică şi gestionarea maşinii.

Forza Rossa va mai lansa în acest an două noi modele, Ferrari Four, în mai sau iunie, iar spre sfârşitul anului încă un model despre care reprezentanţii companiei nu au oferit detalii.

De asemenea, Forza Rossa va fi, începând din această lună reprezentantul exclusiv al mărcii britanice Lotus în România, Serbia, Muntenegru şi Republica Moldova, ţări în ale căror capitale va deschide câte un showroom până la în luna iunie a anului viitor. În România, primul showroom Lotus va fi inaugurat joi, 24 februarie, în Otopeni, în apropiere de Aeroportul Henri Coandă.

Importatorul a anunţat că în curând va fi deschisă pe Calea Victoriei, în imediata apropiere a magazinului Ferrari Store, o cafenea destinată pasionaţilor de automobilism, care se va numi Forza Rossa.

Soţii Camelia şi Ion Bazac (fost ministru al Sănătăţii) controlează dealerul Ferrari şi Lotus, prin Forza Rossa Holding, firmă înregistrată în Cipru (86,3%). Celălalt acţionar al Forza Rossa, cu o deţinere de 13,6%, este un cetăţean italian, Leo Taroni.

În 2009, Forza Rossa a derulat afaceri de aproximativ opt milioane de euro, cu un profit net de 300.000 de euro.

×