x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Un Duster de 850 CP va concura în "Pikes Peak"!

Un Duster de 850 CP va concura în "Pikes Peak"!

28 Feb 2011   •   16:55
Un Duster de 850 CP va concura în "Pikes Peak"!
Sursa foto: /Renault

După doi ani de experienţă în competiţia franceză pe gheaţă dotată cu Trofeul Andros, Dacia şi-a anunţat participarea în cea mai cunoscută şi exigentă cursă de coastă din lume, "Pikes Peak International Hill Climb".

Potrivit Grupului Dacia-Renault, competiţia va avea loc pe data de 26 iunie, în statul Colorado, Statele Unite ale Americii, iar cu această ocazie constructorul româno-francez a decis să se asocieze cu Jean-Philippe Dayraut, triplu câştigător al Trofeului Andros, unul dintre starurile de necontestat ale pilotajului pe gheaţă.

Totodată, în parteneriat cu structura "VIP Challenge" a lui Dayraut, echipele de la Renault Sport Technologies şi Tork Engineering vor dezvolta o versiune specifică a Dacia Duster care va fi capabilă să dezvolte o putere maximă de de 850 CP. Modelul va fi adaptat regulamentelor şi constrângerilor foarte severe de la Pikes Peak.

Două sezoane consecutive, Dacia Duster Glace a terminat pe locul al doilea în Trofeul Andros, modelul românesc de competiţie avându-l la comenzi pe cvadruplul campion mondial de Formula 1, Alain Prost. Finala sezonului 2010-2011 al Trofeului Andros va avea loc sâmbătă, 5 martie, pe Stade de France din Paris.

Competiţia la care va participa Dacia Duster se desfăşoară în fiecare an pe vârful Pikes Peak din Colorado, SUA şi este însccrisă în calendarul FIA International Events. Aceasta constă într-o probă în care maşinile aleargă pe o distanţă de 19,99 km, acoperind o diferenţă de nivel de 1.439 m între start şi sosire, urcând până la altitudinea de 1.862 m. Traseul are 156 de viraje, o înclinaţie medie de 7%, iar suprafaţa de rulare este un amestec de asfalt şi macadam.

×