x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Un material cu ruginire controlată pentru faţade

Un material cu ruginire controlată pentru faţade

10 Iul 2008   •   00:00

De puţină vreme a fost introdus pe piaţa locală de Ruukki un material care promite avantaje legate de durata de viaţă a faţadei, de estetica imobilelor şi de costurile de întreţinere pe termen lung

De puţină vreme a fost introdus pe piaţa locală de Ruukki un material care promite avantaje legate de durata de viaţă a faţadei, de estetica imobilelor şi de costurile de întreţinere pe termen lung. Este vorba despre Cor-Ten®, un material care, spre deosebire de oţelul carbonic, ce reacţionează la umezeala şi oxigenul din atmosferă prin coroziune şi apariţia ruginei, are calitatea de a rugini controlat în condiţiile în care miezul structural al oţelului nu este afectat. Utilizat corect, Cor-Ten® se acoperă cu un strat de oxid de fier care încetineşte sau chiar împiedică procesul de coroziune.

 

Valoare estetică aparte

Folosit iniţial pentru aplicaţii industriale, de la vagoanele de tren pentru transportul de cărbune şi aluminiu la staţii de epurare a apei şi fabrici de chimicale sau hîrtie, Cor-Ten® a atras atenţia arhitecţilor graţie aplicaţiilor în placarea faţadelor şi a valorii estetice.

În funcţie de condiţiile de umiditate, materialul poate căpăta nuanţe diverse, de la cărămiziu cald la brun roşcat şi brun închis, intensitatea şi tenta nuanţelor depinzînd de condiţiile atmosferice. Materialul este reciclabil în proporţie de 100% şi nu necesită vopsire.

 

Informaţii utile despre scara de interior

Reglementările în materie de siguranţă sau posibilitatea de a adapta scara de interior la modul în care e amenajată locuinţa sînt aspecte netratate cu atenţia cuvenită nici de constructori, nici de beneficiari. Pentru informare aveţi de acum la dispoziţie adresa www.stairs-expert.ro, un site care pune la dispoziţia vizitatorilor o gamă bogată de scări de interior alături de descrieri complete cu fotografii, detalii tehnice, recomandări specifice şi articole pe această temă.

Curăţă cu apă sub presiune!

Pentru curăţarea rapidă şi uşoară a aleilor de grădină, a pavelor sau a teraselor exterioare, dar şi pentru curăţarea autoturismelor, cei de la Stihl au lansat utilaje care folosesc apă sub presiune şi detergent, atunci cînd este cazul. Noile modele RE 108, RE 118 şi RE 128 au presiuni de lucru cuprinse între 10 şi 135 bari, un debit de apă de pînă la 500 de litri, la o greutate maximă de 17 kg. Pentru o durată de viaţă mai mare a utilajelor, se recomandă cuplarea la sursa de apă prin intermediul unui filtru de particule.

×