x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Violetul risipeste angoasele

Violetul risipeste angoasele

30 Mai 2005   •   00:00

  • de VIORICA ROMASCU
  • TERAPII ALTERNATIVE
  • Violetul este considerat un calmant al sistemului nervos. Avand calitatea de a elimina prompt angoasele, frica, favorizeaza de asemenea reveria elevata si transfiguratoare. Marele artist al Renasterii Leonardo da Vinci socotea ca puterea de interiorizare si de meditatie a fiintei umane poate fi mult marita daca se petrece intr-o incapere cu geamuri de culoare violet la ferestre, atunci cand soarele este la amiaza. Iar faimosul si enigmaticul conte Saint Germain folosea deseori culoarea violet pentru a vindeca bolnavii.

    Actiuni terapeutice

    Agentul terapeutic cel mai eficient pentru nevroze este violetul. Artistii deseori se confrunta cu aceasta stare, din cauza consumului mare de energie psiho-mintala generat de contrastul dintre activitatea sublima de creatie si starea de rutina, suparatoare, la care socialul ii supune, producandu-se un adevarat soc de neadaptare. Apar astfel conflicte emotionale sub forma furiilor temperamentale sau sub forma ranirii amorului propriu. Si in acest caz violetul poate avea efecte benefice de-a dreptul miraculoase. Poate fi considerata astfel o veritabila hrana pentru toate celulele din creierul nostru. La nivelul corpului fizic, violetul este eficient in cazurile de celulita, determinata de proasta eliminare a toxinelor din organism, in cazuri de ingreunari ale digestiei, de tulburari la nivelul splinei, vezicii si rinichilor. Are si o actiune calmanta asupra inimii si una purificatoare asupra sangelui. Culoarea violet este in special indicata in cazurile de astm, boli ale pielii capului, caderea parului, cataracta, cistita, crampe, epilepsie, insomnie, meningita cerebro-spinala, nevralgie, nevroza, pneumonie, rahitism, sciatica, tulburari mintale, tumori, tuse seaca etc.

    SEMNIFICATII. Preferinta constanta pentru aceasta culoare semnifica aspiratii ferme de a stabili relatii intime sublime, armonizand total fiinta. Exprima, de asemenea, fascinatia pentru inteligenta geniala si pentru tendinta de a atinge adevarul sau realitatea ultima. In schimb, dificultatea de a opera cu aceasta culoare exprima egoism, nerealizarea sau respingerea totala a idealului, alienarea, lipsa armoniei, teama obsesiva a deziluziei, frica de angajare in relatii personale spontane, suspiciune, marginire. E bine de retinut ca operarea cu lumina violet nu are nici un fel de contraindicatie.

    ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul