x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Zenith: proiect cu arhitectură organică

Zenith: proiect cu arhitectură organică

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    09 Oct 2008   •   00:00

A fost anunţat de curând un proiect nou pentru Ploieşti şi nu numai. Este vorba despre Zenith, un complex de retail şi recreere prevăzut a fi dat în folosinţă până la sfârşitul anului 2010.



A fost anunţat de curând un proiect nou pentru Ploieşti şi nu numai. Este vorba despre Zenith, un complex de retail şi recreere prevăzut a fi dat în folosinţă până la sfârşitul anului 2010. În luna noiembrie va începe construcţia, pe o suprafaţă de peste 58.000 mp într-o primă fază, a acestei impresionante construcţii situată la zece minute de Ploieşti. Centrul comercial este amplasat într-o zonă cu vedere dinspre DN1 şi DN1B, în apropierea hypermarketului Carrefour. În ceea de-a doua fază este prevăzut ca acesta să totalizeze o suprafaţă închiriabilă de 72.000 mp.

Detalii constructive
Designul Zenith a fost realizat de Benoy, companie de arhitectură care se bucură de o recunoaştere internaţională în construcţia de mall-uri şi retail park-uri. Arhitectura inedită, de inspiraţie organică este concepută în aşa fel încât să combine funcţionalitatea cu designul. Prin forma acoperişului ce aduce cu conturul unei păsări, Zenith se îndreaptă foarte mult către un design natural. Despre construcţie, Carl Francis, Director al Benoy şi arhitectul-şef al acestui proiect ne-a spus: "Am ales în mod deliberat o strategie pe termen lung pentru planificare şi pentru a ne asigura că vom ridica o construcţie fezabilă, convingătoare şi marcată de o atractivitate durabilă. Am ales materiale de calitate superioară – piatră, lemn, sticlă colorată şi chiar stuf, pentru a reflecta caracterul autohton al României în această clădire."


Sistemul Home Theater al anului

Asociaţia Europeană de Imagine şi Sunet (EISA- European Imaging and Sound Association) a premiat sistemul LG Home Theater (HT953TV), desemnându-l Sistemul Home Theater al anului 2008-2009 în Europa. Premiile EISA au debutat în 1982 şi au devenit cele mai prestigioase distincţii europene acordate producătorilor de electronice. Premiile sunt decernate în fiecare an pentru produse noi care îmbină tehnologia avansată, funcţionalitatea şi designul ergonomic. Juriul EISA identifică caracteristicile cele mai apreciate de un public cunoscător al utimelor tendinţe în materie de tehnologie, în căutare de produse creative şi totodată calitative.
Acest sistem home cinema îmbină puterea de 1,000W cu designul inovator. Pentru o calitate maximă a sunetului, LG HT953TV poartă amprenta lui Mark Levinson, un guru al sistemelor audio ultra-performante.

×