x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Aventuri la Casa Alba

Aventuri la Casa Alba

de Miruna Mihalcea    |    06 Sep 2004   •   00:00

Presedintii americani nu prea au stat langa nevestele cuminti cu care s-au afisat prin campaniile electorale. Monica Lewinsky, mai mult decat saxofonul, i-a dat notorietate lui Clinton. Jefferson si-a iubit sclava, dovedindu-si vederile progresiste, iar Kennedy parea de nepotolit cand venea vorba despre femei.



Povestea incepe cu Thomas Jefferson, al treilea presedinte al SUA, si Sally Hemings, o tanara sclava si-n acelasi timp fiica nelegitima a socrului lui Jefferson. Asadar, sora vitrega a sotiei lui, Martha Wayles Jefferson. Dupa moartea socrului, Sally ramane cu o parte din mostenire. Avea aproximativ 9 ani cand a murit Martha. Jefferson intra in Congres la scurta vreme si pleaca in Franta ca ambasador, iar Sally devine insotitoarea fetelor lui. Cand a revenit in Virginia, la numai 17 ani, era insarcinata cu primul ei copil. Madison Hemings, al treilea copil al ei, va pretinde ca Sally si Jefferson si-au inceput povestea de dragoste la Paris. Relatia lui Tom cu "superba Sally", asa cum i se spunea la Monticello, a ramas secreta pana cand a fost data publicitatii de Thomas Callender, un ziarist alcoolic si politician ratat. Una peste alta, Sally Hemings a avut sapte copii al caror tata, dupa toate testele de ADN efectuate, nu poate fi decat un membru al familiei Jefferson. Cei mai multi istorici afirma ca relatia lor a durat aproximativ 38 de ani.

STRIPTEUZE SI PROSTITUATE PENTRU J.F. KENNEDY.
Toate se leaga de numele unui singur presedinte. John F. Kennedy, a carui viata privata este una dintre cele mai controversate si mai bogate in picanterii. Printre cele mai notorii amante ale lui se numara Marilyn Monroe si Judith Exner Campbell, care era "insotitoarea" mafiotului Sam Giancana. Insa Marilyn ramane in cele din urma cea care-si va disputa notorietatea ca simbol al Americii, alaturi de prima doamna, Jacqueline. Cele doua femei din viata presedintelui se asemanau din foarte multe puncte de vedere. Pasiunea pentru moda, barfa si nu in ultimul rand pentru barbati aratosi, de la Marlon Brando pana la Kennedy insusi. Relatia lor a durat 11 ani, transformand-o astfel intr-o rivala serioasa pentru Jackie. Intre timp, cele doua femei importante din viata presedintelui au inceput sa se cunoasca, descoperind ca au multe in comun. Amandoua adorau aceeasi marca de imbracaminte si aceleasi parfumuri. "Pe aripile vantului" era romanul lor preferat, iar Clark Gable idolul lor. Insa cel mai mult, pe cele doua femei le legau relatiile cu John Kennedy, dar si cu fratele acestuia, Bobby. Poate de aceea nu e de mirare ca ambele femei erau fascinate una de cealalta. Pe vremea cand Jackie lucra ca reporter in Washington, intrebarea pe care o adresa invariabil tuturor barbatilor celebri era: "Daca ati avea o intalnire cu Marilyn Monroe, despre ce ati discuta?". Iar Marilyn, vrajita si ea de sarmul lui Jackie, a pozat pentru coperta unei reviste de moda, imbracata in stilul binecunoscut al Primei Doamne. In cele din urma, cand Marilyn a murit, Jackie, sotia inselata, a declarat cu resemnare: "Amintirea ei nu va disparea niciodata".


Rochita patata
Cine si-ar inchipui ca o banala rochita se poate transforma intr-o adevarata bomba cu ceas?! Mai bine zis, care presedinte s-ar fi gandit ca una dintre damele cu care-a avut o aventura va fi asa incrancenata in dorinta de-a pastra o amintire, incat va recurge la metode precum cea a Monicai Lewisnky, care a facut dintr-o banala piesa de imbracaminte o adevarata piesa de muzeu?! Daca pana acum toate erau povesti apuse, ei bine, treaba cu Bill Clinton e de-a dreptul un scandal! E de mare actualitate si e cu atat mai savuroasa cu cat Clinton e primul presedinte american care a fost adus in instanta pentru acuzatia de hartuire sexuala. Paula Jones si Monica Lewinsky nu sunt decat cele mai "trambitate" nume care-au fost legate de numele presedintelui, insa lista lui Bill e cu mult mai bogata: Dolly Kyle Browning, Doborah Mathis, Elizabeth Word, Susie Whiteacre, Lencola Sullivan, Gennifer Flowers, Sally Perdue, Connie Hamzy, Bobbie Ann Williams, Kathleen Willey si cine mai stie cate altele... Dar surpriza!

Pana la urma si acest ultim episod din viata de culise a Casei Albe n-a reusit sa distruga, cel putin oficial, cuplul prezidential. Cei doi se afiseaza si acum impreuna ca o pereche-model, de parca viata merge mai departe, cu bune si cu rele. (Miruna Mihalcea)


PRESEDINTE FARA NOROC IN DRAGOSTE

Cel de-al 15-lea presedinte american, James Buchanan, ii ura fostului sau iubit, Willian Rufus - "matusica Fancy", cum il zgandarea presa: "Sunt indeajuns de egoist incat sa sper ca nu veti gasi un partener care sa va faca sa nu simtiti regrete in urma despartirii noastre. Ma aflu singur in mijlocul Parisului si nu am nici un prieten cu care sa ma pot intelege din priviri si care sa-mi cunoasca gandurile inainte de a rosti un cuvant".


CONSOLAREA A VENIT REPEDE LA CASA ALBA
Woodrow Wilson si-a anuntat logodna cu Edith Bolling la numai doua saptamani de la moartea primei sotii. Presa vuia deja ca presedintele ar fi avut o relatie extraconjugala cu Mary Peck. Insa Woodrow nu pleaca urechea la atacurile publice, insurandu-se cu Edith Bolling, cea care-si va castiga porecla de "Lady President" datorita rolului important jucat in ultimele zile ale administratiei Wilson.


PRESEDINTII SI CARTILE AMANTELOR
Gennifer Flower, o amanta a lui Clinton, a scris "Pasiune si tradare". Madeline Brown, amanta lui Lyndon Johnson, a scris "Texasul vazut dimineata: Viata mea secreta traita alaturi de LBJ", una dintre amantele lui Kennedy, Judith Campbell Exner, a scris "Povestea mea", amanta lui Warren Harding a scris "Fiica presedintelui", Mary Allen Peck, amanta lui Woodrow Wilson - "Povestea domnisoarei Peck" si, in sfarsit, "Numai adevarul" e scrisa de amanta lui Grover Cleveland.

Continuare: Curtezana frigida 

×
Subiecte în articol: sally