x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old BUSINESS/INFO

BUSINESS/INFO

03 Dec 2004   •   00:00

4 decembrie 2004
HOTEL BUCURESTI BAGA BANI IN ISRAEL. Compania israeliana Elscint, proprietarul Hotelului Bucuresti din Capitala, si-a majorat in primele noua luni veniturile obtinute din operarea si managementul hotelurilor pana la suma de 160,3 milioane de sekeli (35,8 de milioane dolari). Potrivit unui comunicat al grupului, evolutia a fost sustinuta si de rezultatele diviziei din Romania, mai exact de rezultatele obtinute din administrarea unui imobil de apartamente inchiriate in regim hotelier din Bucuresti. In Romania, compania detine indirect societatea Bucuresti Turism, in portofoliul careia se afla Hotelul Bucuresti si complexul de apartamente CentreVille ApartHotel.

VAILLANT PREIA HERMANN. Consiliul Concurentei a autorizat concentrarea economica realizata prin preluarea firmei italiene Hermann de catre compania Vaillant din Germania, tranzactie prin care grupul german isi poate asigura prima pozitie pe piata centralelor murale din Romania, potrivit unei decizii a institutiei. Grupul Vaillant a anuntat la sfarsitul lunii noiembrie ca a mai preluat un pachet de 33% din actiunile producatorului italian de centrale murale Hermann SRL Italia. Aceasta participatie se adauga la pachetul de 33% din actiunile Hermann dobandit in urma achizitiei grupului Hepworth, in anul 2001. Pretul de achizitie a fost de 20 milioane de euro.

BALON DE OXIGEN. Santierul naval Aker Braila va construi coca unui vas de aprovizionare a platformelor. Contractul, in valoare de 15,9 milioane de euro, a fost incheiat intre grupul norvegian Aker Yards, proprietarul firmei din Braila, si compania Island Offshore VIII KS, de asemenea din Norvegia. Potrivit raportului Aker Braila, pe primele sase luni, santierul a avut un grad redus de acoperire a capacitatii de productie, ca urmare a lipsei comenzilor si a caderii pietei navale internationale. Pierderile societatii au totalizat in perioada ianuarie-iulie circa un milion de euro.

IMPRUMUT PENTRU IUKOS. Compania ruseasca Gazprom, care detine monopolul pe piata locala a gazelor naturale, negociaza cu Deutsche Bank si ABN Amro pentru obtinerea unei finantari de 10 miliarde de dolari pentru a cumpara Iuganskneftegas, cea mai mare unitate de productie a grupului petrolier Iukos, transmite Reuters. Un analist londonez a sugerat ca este vorba de un imprumut sindicalizat de sase miliarde de dolari, legat de o emisiune de obligatiuni. Gazprom a anuntat saptamana aceasta ca vrea sa participe la licitatia de pe 19 decembrie, cand autoritatile ruse scot la vanzare, pentru un pret de pornire de aproape 9 miliarde de dolari, compania Iuganskneftegas.

×