x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Cat costa o casa intr-o zona de lux

Cat costa o casa intr-o zona de lux

25 Sep 2004   •   00:00

IMOBILIARE

Vile la preturi cuprinse intre 90.000 de euro si 170.000 de euro, garsoniere de 24.000 euro, aceasta este oferta constructorilor veniti la Targul privat de vile de la World Trade Center.
FLORINA ZAINESCU

Vile la cheie, apartamente sau garsoniere cu termopane si zidarii eficiente energetic. Ansambluri si complexuri rezidentiale in Capitala sau in imprejurimi. Firmele de constructii au venit cu oferte generoase la Targul privat de vile de la World Trade Center.

SNAGOV SAU BANEASA? Cu 112.000 de euro va puteti cumpara o viluta cocheta - la cheie - in ansamblul rezidential Reveria din Snagov. Aceasta casa este foarte potrivita pentru familiile mici, avand la parter o zona de zi formata dintr-un spatiu tip living plus sufragerie (33 mp), bucatarie, grup sanitar si garaj, iar la etaj, doua dormitoare, fiecare cu dressing si baie. In total vreo 150 mp. Plus o terasa de 24 mp, deschisa catre o gradina de circa 700 mp, amenajata, printre altele, si cu un lac artificial. "Fiecarui proprietar ii sunt atribuiti circa 200 mp de teren - suprafata indiviza. Adica are acces la dotarile comune - piscina, plaja, debarcader", a declarat Eugenia Dinca, consultant arhitect la firma Evrika Haus. Daca insa vreti o vila mai mare, cu o gradina mai generoasa, aceasta va poate costa si 160.000 de euro. Iar daca nu va place Snagovul, puteti opta pentru Reveria Baneasa.

VILE DUPLEX. In nordul Bucurestiului, in apropierea padurii Baneasa - Tunari, se construieste un alt complex rezidential - Salcia. O vila aici costa 150.000 de euro, pret ce include valoarea casei la cheie, contravaloarea terenului aferent si coproprietatea pe partile comune. Constructia propriu-zisa are o suprafata de 202 mp, impartita in mod egal intre parter si etaj. Livingul este foarte mare - 30 mp - si, in plus, va puteti rasfata in dormitorul matrimonial de 17,5 mp. "Zidaria este din caramida eficienta, placata la exterior cu sistem termoizolant", a precizat Maria Pascu, director tehnic la Romfort Constructii. "Sunt case de tip duplex, cu doua locuinte, fiecare avand o curte de 200 mp si posibilitati de parcare a doua masini. Primele vor fi gata in decembrie anul acesta, iar tot complexul, in iulie - august 2005", a adaugat aceasta.

PIPERA, TOT MAI INFLORITOARE. Pana in luna iunie 2005 vor fi gata si primele dintre cele 150 de vile ale ansamblului rezidential Azur, situat pe Strada Popasului din Pipera. "Ansamblul, construit pe o suprafata totala de 53.500 mp, va contine vile tip Prestige si Junior. Vilele Junior nu prea pot fi modificate dupa gustul clientului. Acesta poate sa aleaga in schimb intre varianta parter+ mansarda sau parter + etaj + mansarda. Vilele de tip Prestige pot fi modificate si au intre 3 si 7 camere", a declarat Gabriel Staniloiu, consultant vanzari la compania Impact. Pentru vilele Junior, terenul costa 78 euro/mp, iar metrul patrat construit, minimum 300 de euro. Pentru Prestige, preturile sunt ceva mai mari - 85 euro/mp de teren si minimum 400 euro metrul patrat construit. Preturile nu includ taxa pe valoarea adaugata (TVA).

GARSONIERE "REZIDENTIALE". Si daca nu va permiteti inca o vila, la targ gasiti si oferte de garsoniere si apartamente. Tot in cartiere rezidentiale. Cu 23.500 euro va puteti cumpara o garsoniera de 62 mp la mansarda, iar cu 33.500 euro, un apartament de doua camere (62 mp) in Complexul Dolce Vita din Giulesti. O vila la cheie in acest perimetru - aflat la capatul tramvaiului 44 - ajunge la maximum 94.000 de euro. "Metrul patrat costa 350 euro, fara TVA", a declarat Gabriel Ene, inginer Energi-Co. "Turnarea betonului armat in cofraje pierdute din polistiren expandat asigura o buna izolare termica a cladirii, pierderile de caldura fiind reduse cu 30%-80%", a tinut sa atraga atentia acesta. "Dar acest tip de constructii mai au si alte avantaje: reducerea cu 40% a zgomotului, precum si micsorarea cu 50% a timpului necesar ridicarii imobilelor", a adaugat Ene. In acest moment, 40% din ansamblul Dolce Vita este vandut, constructiile fiind programate sa se incheie in martie anul viitor.

Targul de la World Trade Center vine si cu alte oferte atractive. In plus, unii constructori acorda discount-uri semnificative celor care demareaza formalitatile de contractare pe perioada manifestarii. Targul privat de vile este deschis pana maine.

FACILITATI

Constructorii complexurilor rezidentiale pun la dispozitia beneficiarilor terenuri de sport, terenuri de joaca pentru copii, spatii de parcare, piscine, terase, cluburi, restaurante, centre comerciale, mall-uri sau plaje private. Plus spatii verzi generoase - adevarate oaze de liniste si aer curat. Aceste miniorasele sunt ingradite, beneficiind de paza 24 de ore din 24. Desi in foarte putine dintre ele constructorii ridica scoli sau gradinite, nu trebuie sa va faceti griji in legatura cu educatia odraslelor dumneavoastra. "Din experienta vechilor complexuri ridicate de noi, sunt clienti care cumpara special case aici, pentru ca mai apoi sa-si deschida gradinite sau cabinete medicale particulare", sustine Gabriel Staniloiu.

OFERTE DE FINANTARE

Vilele pot fi cumparate atat cu banii jos, cat si in rate. Daca decideti sa platiti integral, constructorii va vor acorda o reducere de circa 5% din pret. O alta varianta ar fi sa achitati un avans de 15%-30% la semnarea contractului si apoi sa platiti pe stadiile de executie a constructiei. Sau sa platiti in rate. Dar si in acest caz trebuie sa aveti banii de avans la semnarea contractului. Daca vreti sa contractati un credit ipotecar, interesati-va mai intai care sunt bancile agreate de constructor. De altfel, la Targul privat de vile sunt prezente si aceste institutii, astfel incat va puteti informa rapid daca si in ce conditii puteti lua un credit pentru renovarea locuintei, pentru finalizarea constructiilor, pentru cumpararea unei case sau pentru achizitionarea de terenuri.
×
Subiecte în articol: vile