x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Circuite turistice la manastiri

Circuite turistice la manastiri

30 Iul 2004   •   00:00

Turistii care nu au plecat inca in concediu pot alege din oferta bogata de circuite turistice puse la bataie de agentii.

LA MANASTIRI. O varianta este circuitul de cinci zile pe traseul Maramures-Bucovina-Neamt, cu cazare la pensiuni. Plecarea se face din Baia Mare, prima oprire fiind la Surdesti, unde turistii pot admira una dintre cele mai inalte biserici de lemn din Europa. Organizatorii au inclus in circuit si o vizita la Cimitirul Vesel din Sapanta, dar si la Manastirea Peri din aceeasi localitate. Prima noapte o veti petrece la Ieud, unde a doua zi veti vizita cea mai veche biserica din Maramures. Traseul mai cuprinde popasuri la Manastirile Moldovita, Putna, Sucevita si Voronet. Manastirile din Neamt - Agapia, Neamt, Varatec - nu au fost uitate de organizatori. Pretul excursiei este de 170 de euro de persoana (aproximativ 7 milioane lei), incluzand cazarea, transportul si cele trei mese.

CU CALEASCA. Turistii interesati de bisericile si monumentele vechi pot pleca intr-un circuit care include vizitarea bisericilor Ciungani-Basarabasa-Ociu-Ocisor, care dateaza din secolele XV-XVIII. Turistii se pot bucura de o plimbare cu caleasca, model din secolul XVIII, contra sumei de 4 euro pe ora (circa 160.000 lei). Cazarea e asigurata in statiunea Vata de Jos din judetul Hunedoara, la pensiune. Cazarea si masa in regim de demipensiune costa 14 euro de persoana pe zi. (Iohanna Onaca)

×