x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Deschiderea anului scolar va fi boicotata

Deschiderea anului scolar va fi boicotata

10 Sep 2004   •   00:00

Inceperea noului an scolar sta in continuare sub semnul intrebarii. Ieri, Colegiul Liderilor Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), convocati in sesiune extraordinara, au analizat oferta guvernamentala asupra salarizarii din invatamant si au decis boicotarea deschiderii anului scolar prin neparticiparea la actiunile festive organizate cu aceasta ocazie, organizarea de mitinguri de protest la nivel judetean si national pe 5 octombrie, cu ocazia Zilei Nationale a Educatorului si declansarea grevei generale incepand cu 11 octombrie.

Guvernul le-a facut saptamana trecuta profesorilor o ultima oferta, fata de care reactiile au fost dure. Dascalii considera ca oferta guvernamentala nu este decat recunoasterea drepturilor de care au fost privati pana acum prin neaplicarea corecta a legii.

BISTRITA. Liderii sindicali din invatamantul bistritean au inceput adunarea semnaturilor pentru a boicota inceperea anului scolar. La 20 septembrie, cadrele didactice din Bistrita planuiesc un miting la nivel judetean, iar pe 15 octombrie, declansarea grevei generale. Potrivit liderului judetean al FSLI, Titu Rauca, pana acum, 90% din profesori au semnat pentru boicotarea inceputului scolii. Potrivit declaratiilor unor dascali bistriteni citati de Mediafax, unii dintre acestia sunt nemultumiti nu numai de insuficienta majorare, ci si de prestatiile liderilor sindicali.

TULCEA. Sindicalistii incep astazi strangerea semnaturilor pentru blocarea anului scolar. Una dintre cele mai importante cereri ale dascalilor este marirea indemnizatiilor personalului nedidactic, o categorie importanta in scolile romanesti. Asadar, la apropiatele proteste vor participa nu numai oameni de la catedra, ci si contabili, bibliotecari, laboranti si personalul care se ocupa cu intretinerea scolilor. Personalul nedidactic reprezinta aproximativ 10.000 de angajati numai in invatamantul superior. (Catalin Pruteanu)

×