x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Dispare interesul pentru cartea scolara

Dispare interesul pentru cartea scolara

27 Sep 2004   •   00:00

Daca prima editie, cea de anul trecut, a Targului Gaudeamus - Carte Scolara a avut mai multi vizitatori, aceasta s-a datorat publicitatii. Anul acesta, reclama nu a fost facuta inainte de eveniment, ci pe parcurs, 15-26 septembrie.

MARIANA VULPE

Schimbarea locatiei de la Romexpo, unde s-a tinut anul trecut targul, la Sala Radio a determinat numarul mic de vizitatori. Gaudeamus si-a propus sa reuneasca si sa prezinte potentialilor beneficiari - cadre didactice, elevi, specialisti in domeniu - oferta completa de manuale si auxiliare scolare la care se adauga si numeroase alte lucrari cuprinse in bibliografia scolara. Toate acestea sunt, bineinteles, avizate de Ministerul Educatiei si Cercetarii, pentru anul scolar 2004-2005.

Asa cum era si normal au existat reduceri, in general de 20%. O editura chiar (Carte de Buzunar) a aplicat sloganul comercial intalnit la buchinistii din jurul Universitatii orice carte la... lei, aici orice carte avand pretul de 40.000 lei, desi pretul lor fara reducere era cuprins intre 50.000-99.000 lei.

PRETURI PIPERATE. Nu era foarte greu sa observi pretul mai mare la manualele de limbi straine, mai ales la cele cu tiraje mai mici (italiana, spaniola etc.). Ar fi interesant de stiut cat ar putea costa un manual de japoneza sau de araba. Bine ca aceste limbi se studiaza numai in facultate! Preturi foarte mari au si manualele de educatie plastica sau cu profil tehnic.

AUXILIARE SCOLARE. Una dintre edituri si-a pus in practica un proiect de auxiliar scolar foarte interesant. El este adresat atat elevilor, profesorilor, cat si parintilor. Daca, spre exemplu, la clasa a XII-a avem un singur manual ce cuprinde si geometria, si algebra, precum si exercitiile aferente, aceasta editura a scos trei carti auxiliare manualului (algebra, geometrie, aplicatii). Ele respecta programa de invatamant, au un limbaj accesibil si ii ajuta pe elevi sa-si fixeze materialul.

×