x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Doua ciudatenii

Doua ciudatenii

29 Noi 2004   •   00:00

Cea dintai.
Dupa 20 de ani de coabitare, ea nu stia daca este singura femeie din viata lui. Ba mai mult, il banuia ca in toti anii astia, el a fost (atentie!) insurat cu alta.

de MIRCEA RADU

Asa ca, intr-o zi, l-a luat la intrebari pe Don Juan-ul de barbat. C-o fi, c-o pati, ca de ce nu mi-ai spus, magarule, las ca vezi tu si alte vorbe ce se spun in astfel de situatii... El din Mai lasa-ma dracu-n pace cu prostiile astea n-a scos-o. Dupa ce s-a terminat cearta, a inceput scandalul, iar finalul a fost apoteotic. El a pus mana pe un retevei si a croit-o.

Urat! Condamnabil! Nu se face asa ceva!, veti spune, iar eu voi fi de acord. Dar ce credeti c-a facut ea? A plecat asa batuta mar sa-si faca poze... de buletin.

Cand i-am vazut actul n-am stiut ce sa cred - poza din buletin era a unei femei cu ochii vineti...

Si cand ma miram eu asa, ea mi-a spus: Uite vezi, aici ma batuse el, in ziua aia....

Am vrut s-o mai intreb cate ceva, dar mi-au atras atentia ochii ei... Privea fotografia cu un soi de detasare... chiar cu duiosie, ca si cand si-ar fi amintit cu placere si drag de acele momente... si am renuntat la intrebari.

Asa ca am privit-o si-atat.

Cea de-a doua.

Ea crescuse intr-o familie normala, de oameni care nu fac scandal, isi platesc la timp datoriile si muncesc la stat. Inca de foarte mica, de la o varsta la care altele isi doresc sa devina invatatoare sau doctorite, ea visa sa devina dansatoare intr-un bar. Ii placea sa se imagineze pe o scena, inconjurata de zeci de ochi, sa fie in centrul atentiei, sa fie dorita. Ce putea deveni o fata care isi intuia viitorul inca de pe bancile scolii primare? Exact ce-si dorise: dansatoare intr-un bar.

Cand a implinit 15 ani, nimeni nu se mai putea intelege cu ea pentru ca devenise deja o femeie independenta, care mergea mai mult prin baruri, cluburi si discoteci decat la scoala. A plecat de acasa si s-a angajat ospatarita. A fost remarcata si n-a durat mult pana a patruns in lumea dansului, fiind angajata intr-un club de strip-tease. Castiga foarte bine, avea haine, parfumuri, lua cina cu oameni bogati... si asa, incet-incet dansul s-a transformat intr-o activitate mult mai profitabila. Devenise dama de consumatie.

Intr-o zi, la pranz, cand lua micul dejun la un restaurant, a fost servita de un barbat pe care l-a placut imediat.

S-au recomandat si a descoperit in el tandretea, romantismul, caldura si respectul pe care nimeni nu i le oferise. Au devenit iubiti, in ciuda lumii care spunea despre ea ca e o femeie usoara cu care iti e rusine sa iesi in oras, iar despre el ca e un taranoi fara carte, care nu are nici un viitor. In ciuda gurii lumii, s-au casatorit.

Aceasta casnicie a durat? Povestea pe care v-am spus-o are un final fericit?

Ei bine, da! Cei doi sunt impreuna si astazi.

Au implinit zece ani de casnicie si au doi copii. In familia lor este pace, respect si iubire. De-a lungul a patru ani si jumatate de cand colind Romania pentru a asculta povesti de amor, am inteles pe viu ca, in multe cazuri, dragostea este un sentiment care scapa logicii.

Asa cum spunea Baiesu: Dragostea e un lucru foarte mare....
×