x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Doua milioane de euro pentru Leonardo

Doua milioane de euro pentru Leonardo

01 Dec 2004   •   00:00

Uniunea Europeana a stabilit o finantare de doua milioane de euro pentru stagiile de formare profesionala a tinerilor romani in institutii de invatamant din tarile europene derulate prin programul Leonardo 2005-2006, se arata in Apelul National transmis Ministerului Educatiei si Cercetarii de Comisia Europeana.

EUGENIA MIHALCEA

Prin acest Apel, unitatile de invatamant preuniversitar si superior, institutele de cercetare, organizatiile nonguvernamentale si intreprinderile sunt invitate sa depuna proiecte concrete privind formarea profesionala in tarile membre UE a elevilor, studentilor, absolventilor de facultate si a tinerilor responsabili cu resursele umane, angajati intr-o intreprindere, a declarat directorul adjunct al Centrului National Leonardo da Vinci, Irina Severin.

BURSA DE 2.800 DE EURO. Astfel, tinerii care se vor inscrie pentru proiectele selectate vor putea sa ia parte la stagii de formare derulate in institutii de invatamant europene cu o durata intre trei si cinci saptamani pentru elevi, trei luni pentru studenti, patru luni pentru absolventii de facultate si una-doua saptamani pentru responsabilii de resurse umane. Bursa acordata pentru fiecare tanar va fi in valoare de cel mult 1.700 de euro pentru elevi, 2.800 de euro pentru studenti, 3.400 de euro pentru absolventii de studii superioare si cel mult 1.500 de euro pentru responsabilii de resurse umane. Termenul limita de depunere a proiectelor de formare, programate a se derula in perioada iunie-decembrie 2005 este 11 februarie 2005, rezultatele selectiei urmand a fi comunicate in cursul lunii mai.

TARA MEMBRU. Programul comunitar de cooperare transnationala in domeniul formarii profesionale a fortei de munca Leonardo da Vinci a fost initiat si lansat de Uniunea Europeana in anul 1994, tara noastra fiind acceptata ca membru cu drepturi depline al programului din 1997.

×