x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Iesenii concureaza la Veterinara

Iesenii concureaza la Veterinara

28 Iul 2004   •   00:00

Facultatea de Medicina Veterinara din Iasi a fost preferata tinerilor care s-au inscris in aceasta saptamana pentru admitere. La Brasov, cautare au avut Stiintele Economice, unde ultima medie a fost 7,00.

GABI GOLEA

Perioada de inscrieri pentru admitere la Universitatea ieseana de Stiinte Agronomice si de Medicina Veterinara "Ion Ionescu de la Brad" a luat sfarsit. In cele zece de zile de inscrieri, cele patru facultati si colegiul USAMV au acumulat aproape 1.200 de inscrieri pe cele 400 de locuri subventionate de la stat. La acestea se adauga alte 940 de locuri in regim de taxa. In topul concurentei, cu aproape patru candidati pe loc, conduc facultatile de Medicina Veterinara, unde s-au inscris peste 260 de candidati pe 65 de locuri, si de Agricultura, cu aproape 600 de inscrieri pe 150 de locuri. Acestea sunt urmate de Facultatea de Horticultura, cu mai mult de doi candidati pe loc si de Facultatea de Zootehnie, cu doar ceva mai mult de un candidat pe loc.

SPECIALIZARI. In privinta specializarilor, conduc detasat Tehnologia prelucrarii produselor agricole, cu aproape 230 de candidati pe 25 de locuri, si Inginerie economica in agricultura, cu circa 130 candidati pe 25 de locuri. Locurile cu taxa ramase libere vor fi scoase la concurs intr-o a doua sesiune de admitere, care va avea loc in perioada 10 - 14 septembrie, iar in perioada 1 - 25 septembrie vor fi scoase la concurs si cele 425 de locuri de la forma de invatamant la distanta.

Si la Universitatea Tehnica "Gh. Asachi" din Iasi, perioada de inscrieri continua la opt facultati pana vineri, 30 iulie. In total, acestea scot la admitere 2.248 de locuri bugetare, pe care pana luni se inscrisesera 3.013 candidati. In topul concurentei se situeaza facultatile de Constructii, cu 1.113 candidati pe 470 de locuri, si de Hidrotehnica, 412 candidati pe 220 de locuri.

BRASOV

Facultatea de Stiinte Economice din cadrul Universitatii "Transilvania" de la Brasov a avut mare cautare si in acest an, pe cele 175 de locuri candidand 1.500 de absolventi de liceu. Primul admis pe locurile bugetare a obtinut media 9,80, iar ultimul media 7,00. Cautare mare a avut si Facultatea de Sociologie, respectiv specializarea Asistenta sociala, unde admiterea s-a facut pe baza de dosar, prima medie obtinuta la locurile fara taxa fiind de 9,73, iar ultima de 9,46. In schimb, Facultatile de Drept si Medicina nu i-au mai tentat atat de mult pe tineri ca in ultimii ani. La specializarea Drept, primul pe lista admisilor pe locurile bugetare are media 9,80, iar ultimul 9,50. La facultatile unde candidatii au sustinut examen de admitere mediile au fost rezonabile. Astfel, la Litere, unde concurenta a fost cea mai mare, media finala de admitere la Limba si literatura romana a fost de 7,52. La Medicina media finala a fost 7,53. (Rompres)
×
Subiecte în articol: candidati locuri