x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old IMOBILIARE/Stirile zilei

IMOBILIARE/Stirile zilei

17 Dec 2004   •   00:00

18 decembrie 2004

Tranzactii - Firmele nu mai platesc TVA Tranzactiile cu cladiri sau cu terenuri intre societatile comerciale nu vor mai fi purtatoare de taxa pe valoarea adaugata (TVA), incepand de anul viitor. Atentie! Vanzarile de imobile nu sunt scutite de TVA, care va fi inregistrata in contabilitate, insa platile efective de TVA nu se vor mai efectua. Practic, valoarea TVA va aparea pe factura, va fi inscrisa in jurnalele de vanzare, respective de cumparare si in decontul de TVA. Insa, pentru a beneficia de acest avantaj, firmele trebuie sa inscrie pe factura mentiunea taxare inversa. (Daniela Ivan)

Bucuresti - Deficit de locuri de parcare

Zona Piata Victoriei - Piata Charles de Gaulle, care tinde sa devina un centru de afaceri al Capitalei, se va transforma intr-un camp de lupta in ceea ce priveste locurile de parcare, se arata intr-un studiu Colliers. Dupa finalizarea noilor proiecte, spatiul total destinat birourilor din Piata Charles de Gaulle va ajunge la circa 55.000 de metri patrati, urmand sa gazduiasca in jur de 4.600 de persoane. Daca luam in calcul o medie de 2,5 persoane la o masina, deficitul de locuri de parcare este evident. Acest deficit va ajunge la circa 1.240 de locuri de parcare. (Iohanna Onaca Purdea)

Constanta - Metro a deschis al doilea magazin

Metro a deschis, pe 16 decembrie, cel de-al doilea centru de distributie cu vanzare angro, din Constanta. Constructia a inceput in mai 2004, iar valoarea totala a investitiei se ridica la peste 15 milioane de euro. Noul punct de desfacere dispune de un spatiu de vanzare de 5.500 mp, 16 case de marcat in linie si un numar de peste 400 locuri de parcare. Clientii profesionisti pot alege dintr-o gama de 17.500 de articole alimen-tare si nealimentare de inalta calitate. Noul centru de distributie METRO Cash & Carry din Constanta reprezinta a 21-a investitie Metro din Romania. (Daniela Ivan)

×