x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Limba romana pentru copiii refugiatilor

Limba romana pentru copiii refugiatilor

07 Dec 2004   •   00:00

Ministerul Educatiei si Cercetarii a stabilit programa de limba romana pentru copiii strainilor care au dobandit statutul de refugiat in Romania si pentru minorii refugiati neinsotiti.

Programa corespunde studiilor din anul in care copiii intra in programul de adaptare, cursurile urmarind dezvoltarea competentelor de comunicare orala si scrisa in limba romana, precum si familiarizarea tinerilor cu principalele elemente de cultura si civilizatie specifice spatiului de adoptie.

ETAPE. Pregatirea pentru invatarea limbii romane se va structura pe trei niveluri de studiu - pentru copiii cu varsta intre 6 si 10 ani, pentru cei cu varsta intre 11 si 14 ani si al treilea pentru adolescentii in varsta de 15-18 ani. Programa prevede un numar flexibil de ore, in functie de varsta elevului si de limba tarii de origine. Dupa absolvirea cursului, elevii vor sustine un test, iar cei promovati vor obtine un certificat de competenta lingvistica, pe baza caruia se vor putea integra in sistemul de invatamant romanesc, in clase corespunzatoare varstei. Cursul este gratuit si pot beneficia de el numai tinerii care nu au implinit varsta de 18 ani.

×