x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Nordul duce lipsa de magazine

Nordul duce lipsa de magazine

03 Dec 2004   •   00:00

Zona de nord a Capitalei duce lipsa de centre comerciale, se arata intr-un studiu al firmei de cercetare DTZ Research.

CRIZA. Lipsa de magazine din nordul Capitalei face ca putinele centre existente sa fie asaltate de cumparatori
Centrele comerciale existente si cele aflate in stadiu de proiect sunt amplasate in zonele de centru-sud, centru-vest si sud din Bucuresti. Desi concentreaza cele mai mari venituri din oras, partea de nord duce lipsa de centre comerciale moderne, se arata in studiu. Principalii operatori de hipermarket-uri din Bucuresti sunt Carrefour (cu trei unitati) si Cora, cu un singur magazin, Metro, Selgros, Praktiker, Bricostore sau Mobexpert.

SUPERCOMPLEXE. Piata centrelor comerciale mari si moderne totalizeaza circa 70.000 de metri patrati si este compusa in principal din doua astfel de unitati, Bucuresti si Unirea Shopping Center, noteaza DTZ. Un alt centru comercial de tip mall, Plaza Romania, a fost inaugurat recent in zona de est a Capitalei. Pentru anul viitor este prevazuta finalizarea mai multor proiecte, printre care City Mall, Carrefour (cu doua hipermarketuri), Cora Lujerului, Kaufland Colentina si Interhome.

BIROURI. In schimb, nordul este preferatul investitorilor pentru segmentul cladirilor de birouri. Interesul este determinat in principal de veniturile ridicate ale populatiei din aceasta zona, de traficul scazut in comparatie cu cel din centrul orasului, de apropierea fata de aeroport, se arata in studiu. (Daniela Ivan)

CARE SUNT CAUZELE
Oferta limitata de locatii pe care pot fi construite centre comerciale importante a determinat in nordul Capitalei cresteri semnificative ale preturilor terenurilor. Si pentru achizitionarea acestora concureaza investitori din cele mai importante segmente ale pietei imobiliare - birouri, retail si rezidential. Deocamdata au invins developerii care dezvolta proiecte de birouri si de cartiere rezidentiale. De aceea, si-n viitor se asteapta dezvoltarea pietei de retail in zonele de sud si vest din Capitala.

×