x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Plaza, supercomplexul din Drumul Taberei

Plaza, supercomplexul din Drumul Taberei

26 Iun 2004   •   00:00

IMOBILIARE

Mall-ul de la Lujerului se va deschide in octombrie. Aici va functiona cel mai mare cinematograf multiplex din tara, care va avea 11 sali si va fi dotat cu tehnica de ultima ora.
DANIELA IVAN

Plaza Romania, noul mall din cartierul Drumul Taberei, se va deschide in cursul lunii octombrie, a anuntat Ali Ergun Ergen, director general al grupului Anchor. El a mai spus ca aici va functiona cel mai mare cinematograf multiplex din Romania, care se va numi Movieplex. Totodata, se va deschide si un magazin Zara, cunoscuta marca venind pentru prima data in Romania.

Suprafata s-a extins

"Planurile originale pentru Plaza aratau o cladire cu 30% mai mica decat cei 100.000 de metri patrati construiti in prezent", a declarat Ergen. El a spus ca aceasta extensie s-a facut ca urmare a cererilor de ultim moment de a pune la dispozitie spatii mai mari decat cele initiale. "A trebuit sa extindem cladirea pentru a include cele 11 ecrane ale Movieplex, precum si pentru a reface spatiul dedicat Zara. "Si costurile au fost mai mari cu 30%, am ajuns sa investim circa 45 milioane de euro", a precizat directorul grupului Anchor. Insa investitorul se asteapta sa-si recupereze investitia in 6 ani, avand in vedere ca Plaza va fi de doua ori mai mare decat Bucuresti Mall. "Desi cifra de afaceri la Bucuresti Mall se ridica la 8 milioane de euro invesitia nu a fost inca recuperata", a precizat Ergen.

Chirii mai mari ca in Vitan

Chiriile vor fi mai mari decat in Bucuresti Mall. "Ele pleaca de la 8 euro/mp/luna si ajung pana la 160 de euro/mp. Preturile sunt cu atat mai mici cu cat suprafata inchiriata este mai mare", a opinat Ali Ergun Ergen, director general al grupului Anchor. El a mai spus ca este normal ca cele mai mari chirii sa fie in centrele imobiliare de tip mall, deoarece aici lumea vine pentru distractie si pentru cumparaturi. Se pare ca aceste preturi nu i-au speriat pe comercianti, deoarece Plaza Romania este deja inchiriata aproape toata. Aici vor functiona 150 de magazine, peste 25 de restaurante, un cinematograf Multiplex, un hypermarket.

Multiplex gigant

Atractia de la Lujerului va fi Movieplex, care va avea 11 ecrane si 2.600 de locuri. Cinematograful va dispune de o tehnologie avansata care va include ecrane in foaier si puncte de Internet unde oamenii vor putea accesa diferite site-uri asteptand inceperea filmului. "Echipamentul este de ultima generatie in ceea ce priveste sunetul si proiectia si vor exista bancomate, iar publicul va putea sa-si rezerve biletele prin telefon sau Internet", a declarat Robert Longhi, director general Movieplex, firma italiana. El a mai spus ca spatiul dintre fotolii va fi de 1,2 metri si ca fotoliile vor purta semnatura celebrei companii internationale Fiqueras.

Sala numai pentru premiere

Cinematograful dispune de o sala cu 44 de locuri unde vor fi vizionate numai filme noi. "Aici va functiona un bar propriu si o echipa specializata va sta la dispozitia spectatorilor, iar fotoliile se vor putea lasa pe spate si vor oferi senzatia de stat intr-un sezlog", a precizat directorul Movieplex.

El a marturisit ca pentru deschidere a planuit cel putin opt premiere noi care vor genera un trafic semnificativ. Intreaga investitie s-a ridicat la 3,8 milioane de euro si se spera recuperarea ei in 5-6 ani.

"Ne asteptam ca piata totala din Bucuresti sa creasca la aproximativ 3 milioane de vizitatori fata de totalul de 2,2 milioane in 2003", a spus directorul cinematografului.

MODA

Primul magazin Zara din Romania va fi deschis in Plaza si reprezinta o investitie de 5 milioane de euro, a anuntat Dina Kustantini, director in cadrul grupului de retail Dgroup Holding si Inditex Group. Marca Zara apartine Inditex, una dintre cele mai mari companii de retail de pe piata modei, din care fac parte circa 100 de firme cu activitati in industria textila. "In planul de afaceri pentru magazinul din Romania am preconizat vanzari de 5 milioane de euro. Totul depinde de consumatorul roman. Daca marca va fi bine primita, speram sa deschidem mai multe magazine si sa aducem si alte brand-uri", a declarat Dina Kustantini. Zara este prezenta in 48 de tari cu o retea formata din 650 de magazine situate in zone importante din marile orase.
×
Subiecte în articol: milioane plaza