x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old POVESTEA UNEI DORINTE DIN NOAPTEA CRACIUNULUI... - Mioara Gubandru

POVESTEA UNEI DORINTE DIN NOAPTEA CRACIUNULUI... - Mioara Gubandru

22 Dec 2004   •   00:00

Povestea pe care o voi relata este adevarata, despre o fata de 15 ani cu o usoara hipoacuzie, gazduita intr-un centru de plasament din Bucuresti.

Deoarece tin foarte mult la acest copil, tin sa va spun cate ceva din viata ei... lipsita de sansa.

A fost adusa din centru, in urma cu sase ani, din Gara de Nord, unde cersea impreuna cu mama ei... era timida, inghetata si flamanda, a avut parte de ingrijire si putina afectiune (acasa in loc de mancare lua bataie).

Provine dintr-o familie cu opt copii, care sunt risipiti prin tara in centre de plasament, sau infiati in strainatate. Cand am cunoscut-o - sa-i spunem Ana - era in clasa a IV-a si se manifesta prin crize de isterie. Am inceput sa-i castig increderea si prietenia, a fost o munca grea, dar a meritat. Ana a crescut, invata bine, este cuminte si foarte harnica; acum este in clasa a VIII-a si pe deasupra are fizicul ca de manechin (1,75, 55 kg) Ca urmare a frecventat cursurile de manechine, gratuite prin intermediul unei companii, iar in prezent face judo la clubul Dinamo. Nu stie cum arata un Craciun adevarat, cu masa imbelsugata, cadouri, brad, decat de la TV sau din povestirile colegilor; nu stie ce inseamna afectiunea si caldura mamei... mai ales in noaptea Craciunului.

Acasa o asteapta un tata betiv si o mama umblareata. In vacanta trecuta a mancat muraturi cu paine si s-a incalzit la resou, de aceea nu ar vrea sa mearga acasa. Anul acesta, in vara, a parasit-o si mama, pentru un alt barbat, lasand-o in voia sortii. Va ramane in centru, singurul copil, restul fiind in vacanta, doar cu personalul de serviciu. Va fi singura in noaptea de Craciun si va visa la o familie adevarata, la cadourile de sub brad si la visul ei cel mai frumos, acela de a defila intr-o rochie frumoasa pe o pasarela de moda...

Este un vis, dar si o dorinta pentru noaptea de Craciun a unui copil devaforizat de soarta, umilit si fara speranta. Daca cineva va citi aceasta poveste adevarata si va putea sa-i indeplineasca visul... Dumnezeu sa-l ajute cu tot binele din lume: Va rog mult acorda o sansa acestui copil!

Va doresc Sarbatori fericite, sanatate si masa imbelsugata! La multi ani!

Mioara Gubandru, Bucuresti

×