x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Revelion ieftin la hotel

Revelion ieftin la hotel

03 Dec 2004   •   00:00

Locurile la Revelionul organizat in hotelurile din statiunea Voineasa s-au vandut aproape toate, pretul unui sejur de trei zile ridicandu-se la aproximativ 4.000.000 de lei. Locuri mai sunt la pensiunile din comuna si la localnici.


CRISTIAN PETRU, ALEXANDRU NASTASE

Click
GAZDE. Turistii care nu mai gasesc locuri la hoteluri sau la pensiuni se pot caza la localnici
Un drum care serpuieste pe langa munte, plin de suisuri si de coborasuri de ai impresia ca esti intr-un carusel, duce spre Voineasa. Muntii inalti, ale caror varfuri nu pot fi vazute din cauza cetii, strajuiesc micuta localitate din judetul Valcea. In comuna asezata pe Lotru, la aproape fiecare a doua poarta vezi o tabla pe care scrie fie Camere de inchiriat, fie Pensiune. Chiar daca la Primarie sunt inregistrate doar sase pensiuni, daca mergi pe jos 100 de metri poti sa vezi o duzina. In fata unei case care asteapta turisti, un batranel isi facea de lucru. Inchiriez o camera cu 400.000 de lei pentru o noapte. Asta iarna, ca vara le dau cu 200.000. Si in camera pot sa stea cati vor, ca nu ma intereseaza, spune batranul. Valceanul se plange ca dupa Revolutie numarul turistilor a scazut foarte tare, chiar daca localnicii au facut investitii construind bai. Pe vremea lui Ceausescu erau atat de multi turisti, incat ii culcam si in podul surii, adauga batranul. La pensiunile din statiune, toate de doua margarete, preturile sunt putin mai mari. Vara, o camera costa 300.000-350.000 de lei pentru o zi, dar iarna pretul aproape se dubleaza. Ca e mai frig acum, trebuie sa incalzim, si apa e si ea foarte rece, sustine proprietarul Pensiunii Iuliana. Cele mai multe vile au fost inchiriate deja pentru Revelion, dar locuri mai sunt.

Click
CERERE. Multe dintre locurile pentru Anul Nou s-au dat din toamna

COMPLEX. Spre statiunea Voineasa drumul urca greoi prin spatele caselor. In hotelurile si vilele de aici, toate apartinand societatii Sind Romania, se pot caza aproape 1.800 de turisti. Iarna, de Revelion, putem caza 800 de persoane. Acum mai sunt disponibile doar vreo 50 de locuri, celelalte s-au dat inca de acum doua luni. La Hotelul Lotru care are doua stele, pachetul de Revelion, care cuprinde cazare pentru trei zile, cine festive si masa din noaptea dintre ani, costa 4.600.000 de lei, sustine Danut Moldoveanu, directorul Complexului. La Hotelurile Lotrisor, Vidruta si Poenita, acelasi pachet costa 4.000.000 de lei.

CRACIUN. Exista un pachet special si de Craciun, iar preturile difera in functie de stelele la care este incadrat hotelul. In apartamentele din vilele de trei stele o noapte costa 2.500.000 de lei, iar in Hotelul Lotru, 300.000 de lei de persoana. Pentru perioada Craciunului mai sunt locuri disponibile. In hotelurile si statiunea Voineasa exista oferte speciale si pentru grupurile de elevi si de studenti. Tot aici pot veni elevii in tabara sau sportivii in cantonament. In ultimii ani, Hotelul Lotru a inceput sa fie inchiriat celor care organizeaza simpozioane sau congrese.

AGLOMERATIE

Pe vremea lui Ceausescu erau atat de multi turisti, incat ii culcam si in podul surii
localnic

ULTIMA STRIGARE

Iarna, de Revelion, putem caza 800 de persoane. Acum mai sunt disponibile doar vreo 50 de locuri, celelalte s-au dat inca de acum doua luni.
La Hotelul Lotru, pachetul de Revelion, care cuprinde cazare pentru trei zile, cine festive si masa din noaptea dintre ani, costa 4.600.000 de lei
Danut Moldoveanu, directorul statiunii

PREGATIRI

Facem ultimele reparatii. Din cele 800 de locuri pe care le avem pentru Revelion, mai sunt libere 50. Pentru Craciun mai avem locuri libere, dar se vor ocupa si acestea
Danut Moldoveanu, directorul statiunii Voineasa

VOINEASA - INFO
LOCATIE. Voineasa este amplasata pe valea raului Lotru, la poalele muntilor cu acelasi nume, la o altitudine de 650 m. Are un climat bland, cu veri racoroase si cu ierni reci, temperatura medie anuala fiind de 9Ă°C. Acces. Voineasa se afla la 60 km N-V de municipiul Ramnicu-Valcea. Accesul in statiune, se poate face pe DN 7 Ramnicu-Valcea - Brezoi si DN 7A Brezoi - Voineasa - Petrosani. Daca nu aveti masina, luati trenul pana in gara Brezoi, si de aici autobuzul inca 40 de kilometri.

CURA. Fiind inconjurata de paduri de brad, molid si fag, Voineasa ofera in orice anotimp o atmosfera de liniste si deconectare. Climatul tonic, cu aer curat, puternic ionizat, bogat in aerosoli ionizati, constituie elementele terapeutice recomandate pentru tratamentul neuroasteniilor, organismului slabit sau anemiilor secundare. La baza de tratament cei care sufera de nevroza astenica, silicoza, astm bronsic isi gasesc alinare.

CAZARE. In statiune sunt 6 hoteluri - Lotru, Bradisor, Lotrisor, Vidruta, Voinesita si Poienita, toate avand camere duble si single - si 14 vile unde pot fi gazduiti in jur de 1.800 de turisti. Dar in zona exista si cateva pensiuni agroturistice care ofera conditii excelente de cazare, majoritatea fiind clasificate la 2 margarete.

ATRACTII TURISTICE. Din Voinesa puteti face excursii la Manastirea Cozia, Biserica Dintr-un Lemn, Pestera Polovraci si Pestera Muierii. In imprejurimile statiunii se pot vizita lacul Vidra si rezervatia Latorita, cuprinzand padurea care se intinde pe 650 de hectare. Turistii antrenati pot face cateva trasee: Voineasa - Muntele Paraul Cararii - Saua Chica Lupului - Ciunget, Voineasa - Muntele Plaisor - Culmea Stevia -- Pietrele Albe.

.

CAT COSTA CAZAREA IN VOINEASA
HOTEL/PENSIUNE
STELE
PERIOADÅ
PRET
Hotel Vidruta si Hotel Lotrisor H

inainte de Sarbatori

30 dec. – 2 ian.

14 euro/dbl*

4.000.000 lei/pers.**

Hotel Poienita H Revelion, 3 nopti 4.000.000 lei/pers.**
Hotel Bradisor HH

inainte de Sarbatori

Craciun

550.000 lei/dbl*

600.000 lei/dbl*

Pensiunea Lazar HH

in extrasezon

Revelion, 6 nopti

550.000 lei/camera/zi

2.100 euro/vila cu 10 camere

Vila Angela si Orange HH

inainte de Sarbatori

Revelion, 4 nopti

800.000 lei/pers.* – PC

240 euro/pers.**

Pensiunea Constantinescu HH Revelion, 4 nopti 1.250 euro/vila
Pensiunea Maria HH Revelion

1.300.000 lei/camera* + MD

750.000 lei/pers. – masa festiva

Vilele Maria, Magdalena, Malaia HH Revelion, 4 nopti 1.150 euro/vila

Legenda: dbl - camera dubla; * pret/zi; ** pachet turistic

.

.

Legenda: dbl - camera dubla; md - mic dejun; pc - pensiune completa * pret/zi; ** pachet turistic

.

CONCURS
Jurnalul National va invita la un concurs de iarna. Din orice loc al tarii va aflati ne puteti trimite fotografii cu cel mai frumos moment din concediul dumneavoastra prin intermediul telefonului mobil sau al camerei digitale, la adresa de e-mail vacante@jurnalul.ro. Cele mai bune fotografii vor fi publicate.
×
Subiecte în articol: revelion locuri voineasa lotru