x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Schi extrem la Kalinderu

Schi extrem la Kalinderu

19 Dec 2004   •   00:00

PE PARTIE
Tunurile pentru zapada artificiala au bombardat sambata partia Kalinderu din Busteni, cea mai moderna din Romania. De ieri, Valea Prahovei a incaruntit, o data cu deschiderea oficiala, in acest week-end, a sezonului de schi. Cateva mii de turisti au incercat in acest week-end partiile din toata tara, o data cu deschiderea oficiala a sezonului de schi 2004-2005. Vedete au fost insa din nou partiile de pe Valea Prahovei.

ALEXANDRU NASTASE

ZAMBETE PE DERDELUS. Zapada cazuta ieri in Poiana Brasov i-a bucurat atat pe parinti, cat si pe micutii schiori care s-au rasfatat pe partie
SCHI EXTREM. Pe partia Kalinderu, una dintre cele mai moderne din Romania, se poate face spectacol in aer
IN NOCTURNA. Pe partia Bradu din Poiana Brasov se poate schia foarte bine si noaptea
Au fost doua zile diametral opuse din punct de vedere meteorologic. Daca sambata vremea nu a tinut cu turistii, a fost schimbatoare, iar la un moment dat a inceput chiar sa ploua, ieri a nins marunt toata ziua.

KALINDERU. Sambata s-a inaugurat la Busteni si cea mai moderna partie din Romania. Kalinderu are instalatii de ultima generatie, iar lungimea si latimea sa au fost modificate pentru a corespunde celor mai inalte standarde. Turistii au venit in numar mare pe partie, organizatorii incercand sa-i atraga si cu cateva concerte sau concursuri. Unul dintre punctele de atractie se afla amplasat la baza partiei, acolo unde au fost infiintate si cateva rampe pentru impatimitii schiului extrem. Desi Kalinderu s-a prezentat in conditii excelente, fiind nivelata si curatata de pietre, turistii au fost incomodati de aparitia ploii. Multi au regretat si lipsa zapezii naturale, partia fiind acoperita de tunurile pentru zapada artificiala.

SIMILITUDINI. Situatia a fost asemanatoare si pe partiile de la Predeal. Schiorii au venit de la primele ore ale diminetii, iar distractia a durat pana tarziu in noapte. Sambata seara, administratorii partiilor au organizat un show pentru a oficia deschiderea sezonului de schi. Momentul culminant al spectacolului a fost aparitia Dragonului de foc, 12 schiori coborand partia Clabucet cu torte aprinse in mana. Lipsa zapezii si temperaturile de peste 0 grade Celsius au facut ca si in Poiana Brasov sa fie deschise doar cateva partii. Cu toate acestea, si aici a fost multa animatie.

NINSOARE. Totul s-a schimbat insa radical duminica. Inca din timpul noptii, o zapada marunta s-a asternut pe partii. Peisajul a devenit dintr-o data mai cald, in ciuda temperaturilor scazute. Poiana a incaruntit instantaneu, spre bucuria micutilor care asteptau cu nerabdare darul ceresc. In fapt, iarna s-a instalat cu adevarat de ieri in toate statiunile de pe Valea Prahovei. Nu s-au inregistrat incidente pe partii, iar administratorii au spus ca spera ca vremea sa tina cu ei, iar week-end-ul viitor, mai ales ca este a doua zi de Craciun, sa poata fi deschise toate partiile de pe Valea Prahovei.
×