x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old SCOALA/Info - 10 septembrie 2004

SCOALA/Info - 10 septembrie 2004

10 Sep 2004   •   00:00
COVASNA. Zeci de parinti din Covasna si-au inscris copiii la scoli din Ungaria, dupa ce acestia au picat la examenul de Capacitate. Gazda Zoltan, reprezentant al Uniunii Civice Maghiare (UCM) Covasna, a declarat joi ca Uniunea a strans, in luna iulie, semnaturi in vederea organizarii unui test suplimentar pentru elevii maghiari care au picat la examenul de Capacitate. Numai in Sfantu Gheorghe au fost stranse 220 de semnaturi de la parinti. Gazda a mai spus ca UCM a analizat rezultatele slabe obtinute de elevii covasneni in ultimii ani la examenele de Capacitate si a lansat un apel catre parintii acestora sa protesteze si sa ceara organizarea unui test nou. Inspectoratul Scolar Judetean si Ministerul Educatiei au primit o cerere de organizare a unui nou examen, dar si predarea istoriei si geografiei in limba maghiara. Ministerul Educatiei nu a raspuns solicitarilor parintilor, motiv pentru care acestia au decis sa isi inscrie copiii in scoli din Ungaria. (Mediafax)

PE GLOB

COMPATIBILITATE. In ultimul timp, alegerea colegului de camera din caminele studentesti din SUA a fost ridicata la rangul de adevarata stiinta. Datele fiecarui student sunt introduse intr-o baza de date si computerul, printr-un program special adaptat, care face o selectie riguroasa. Datele personale sunt dintre cele mai diverse: de la sforait pana la ora de culcare. Pentru o compatibilitate cat mai ridicata, administratiile caminelor au introdus criterii de selectie dintre cele mai avansate. Se pare ca aici s-au amestecat si psihologii, care afirma ca un coleg de camera potrivit reprezinta un element deloc de neglijat in educatia studentilor care traiesc in campusurile universitare. Studentii completeaza acum formulare, pline de detalii personale, de la muzica preferata pana la a trage apa la toaleta dupa fiecare utilizare. (Catalin Pruteanu)

POSTA

Cosmin, Tulcea: "Eu sunt adventist si noi nu lucram sambata. D-na profesoara de romana le-a spus parintilor mei ca, daca nu voi veni la pregatire in noul an scolar cu ceilalti elevi sambata si duminica, voi avea o note foarte mici"
RASPUNS: Repetati-i profesorului respectiv ca sambata e sarbatoare legala si ca libertatea religioasa e garantata prin Constitutie. Asteptam raspunsul tau, si daca n-o sa ai succes, o sa ne interesam si noi.

  • Aveti probleme cu profii?
  • Sau poate sunteti un dascal caruia elevii i-au scos fire albe?
  • Colegul vostru este un geniu, dar este prea modest ca sa iasa in fata?
  • Aveti un tovaras de scoala plin de sotii care merita povestite?
  • Copilul vostru a fost acaparat de televizor si Internet?
  • Pentru toate acestea si pentru multe altele pe care le asteptam de la voi, contactati-ne la adresa Piata Presei Libere nr. 1, Casa Presei, Corp D, Etaj 8, Sector 1, Bucuresti; tel. 021/224.37.01 sau
    la adresa de e-mail scoala@jurnalul.ro.
  • ×