x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old SCOALA/Info - 29 septembrie 2004

SCOALA/Info - 29 septembrie 2004

29 Sep 2004   •   00:00
ADMITERE. Absolventii claselor a X-a din invatamantul liceal si din scolile de arte si meserii isi pot continua studiile in invatamantul post-obligatoriu, conform prevederilor Legii invatamantului nr. 84/1995, a precizat Biroul de presa al Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC), citat de Rompres. Conform metodologiei elaborate de MEC, absolventii clasei a X-a vor fi admisi fara examen in clasa a XI-a prin inscriere la unitatea scolara la care candidatii doresc sa isi continue studiile.

Singurii care trebuie sa sustina o forma de examinare sunt absolventii care solicita continuarea studiilor la alta specializare sau in alt profil si care trebuie sa sustina examene de diferente.

TESTE DE APTITUDINI. Centrul Judetean de Asistenta Psihopedagogica Hunedoara a inceput testarea absolventilor din licee, pentru stabilirea profilului de aptitudini al tinerilor. Scopul testelor este de a depista aptitudinile profesionale ale adolescentilor. Testele sunt efectuate pe baza unei aplicatii informatice. Elevii completeaza un chestionar in care mentioneaza ceea ce intentioneaza sa faca la absolvirea liceului. Daca raspunsurile nu concorda cu profilul de aptitudini, rezultat in urma testului pe calculator, elevii sunt consiliati de psihologi si indrumati spre domeniul de activitate pentru care corespund mai bine. (Rompres)

×