x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old SCOALA/INFO

SCOALA/INFO

10 Ian 2005   •   00:00

11 ianuarie 2005

BANI PENTRU LAPTE SI CORN. Potrivit spuselor prof. Zoea Rotaru, inspector general scolar al judetului Arad, Consiliul Judetean a prevazut in bugetul pe 2005 suma de 50 de miliarde de lei pentru continuarea programului Laptele si cornul. Copiii din gradinite si scolarii din ciclul primar vor continua sa primeasca si pe mai departe produsele lactate si de panificatie, cu conditia ca noul guvern sa nu decida stoparea acestui program, a mai precizat Zoea Rotaru. (Rompres)

MBA IN MANAGEMENT. Universitatea Central Europeana din Budapesta organizeaza, din anul 2003, in cadrul Scolii Superioare de Afaceri, un program de master in managementul tehnologiei informatiei de tip MBA, derulat pe parcursul unui an calendaristic, iar titlul obtinut e de Master of Science in Information Technology Management, inregistrat in cadrul Departamentului de educatie din New York. Programul se adreseaza in special celor ce activeaza in domeniul IT si in telecomunicatii sau celor interesati de aceste domenii.
Dosarul de inscriere trebuie sa includa diploma de studii universitare, scor GMAT bun sau experienta semnificativa intr-o companie de IT, scor de minimum 230 la testul TOEFL, un curriculum vitae, doua scrisori de recomandare si o scrisoare de intentie. Mai multe detalii despre admitere, pe site-ul www.bsb.ceu.hu.

CONSILIERE IN CARIERA. Concretizand dictonul conform caruia informatia stapaneste situatia, Centrul judetean de asistenta psihopedagogica din Bacau a lansat un nou proiect de consiliere a carierei, deschis elevilor bacauani. Initiativa, coordonata de profesoara Ruxandra Iosipescu, isi propune, intre altele, sensibilizarea si constientizarea elevilor cu privire la necesitatea de a se preocupa de viitorul lor, de a anticipa si a-si programa etapele de parcurs pentru integrare scolara si profesionala, in concordanta cu intentiile lor, dar si in functie de potentialul de care dispun sau de necesitatile existente pe piata muncii. Proiectul vizeaza, de asemenea, dezvoltarea, sub o atenta si calificata indrumare, a competentelor adolescentilor pentru a deveni capabili sa se orienteze singuri. Primii beneficiari ai aplicarii acestui inedit proiect din invatamantul bacauan sunt elevii claselor a VIII-a de la Scoala nr. 2 si din clasele a XI-a si a XII-a din cadrul Grupului Scolar N.V. Karpen, ambele din Bacau. (Rompres)

×