x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old SCOALA/INFO

SCOALA/INFO

09 Ian 2005   •   00:00

10 ianuarie 2005
EXAMENELE NATIONALE, NESCHIMBATE. Examenele nationale pentru anul scolar in curs, respectiv testele nationale si Bacalaureatul, raman neschimbate, a declarat ministrul Educatiei, Mircea Miclea. Daca, in urma unei analize, se impune introducerea altor modalitati de evaluare, acestea vor fi anuntate cu cel putin un an inainte, a afirmat ministrul. In ceea ce priveste un proiec privind introducerea testarii nationale semestriale, forma procedurala a acestuia va fi supusa dezbaterii publice.

CONCURS PRIN POSTA. Posta Romana a anuntat ca pana la 15 ianuarie, data postei, copiii pot trimite la Oficiile Judetene de Posta lucrarile pentru concursul epistolar cu tema Scrisoare catre personajul meu preferat de poveste. Concursul este destinat copiilor cu varsta de pana la 15 ani si a fost lansat pe 9 octombrie 2004, de Ziua Mondiala a Postei. Lucrarile trebuie sa cuprinda un text de 500-1.000 de cuvinte si vor fi transmise in plic, cu mentiunea Pentru concursul epistolar. Competitia se desfasoara in trei etape: etapa judeteana, regionala si nationala. Desemnarea castigatorilor etapei judetene va avea loc la data de 1 februarie 2005.
Editia 2004 a fost castigata de participanti din Etiopia, Nepal, respectiv Vietman. Au fost acordate cinci mentiuni copiilor din Zimbabwe, Nigeria, Turcia, Sri Lanka si Peru.

×