x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old SCOALA/Info

SCOALA/Info

21 Dec 2004   •   00:00

22 DECEMBRIE 2004
ALEGERI PENTRU RECTOR LA UB. Senatul Universitatii din Bucuresti a hotarat organizarea unor noi alegeri in data de 23 ianuarie 2005 pentru functia de rector al universitatii. Termenul-limita pentru depunerea dosarului de candidatura a fost stabilit pentru ziua de 13 ianuarie. Aceasta este a patra oara cand Universitatea din Bucuresti organizeaza alegeri pentru functia de rector, care, conform legii, ar fi trebuit desemnat de catre Senatul Universitatii inca din luna martie a acestui an. La primele doua tururi de scrutin nu s-a inregistrat nici un candidat, asa ca a fost prelungit mandatul actualului rector, Ion Mihailescu. (Rompres)

BONURI RETURNATE. Numarul familiilor care au returnat bonurile valorice de 200 de euro Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) din Tulcea este de 145, lipsa banilor, abandonul scolar sau inregistrarea gresita a veniturilor fiind principalele motive ale acestei situatii. Potrivit informatiilor furnizate de ISJ, cele mai multe dintre familii au fost nevoite sa returneze bonurile, deoarece nu au dispus de diferenta necesara achizitionarii unui calculator. 48 de familii au inregistrat venituri mai mari decat cele declarate. (Rompres)

PE GLOB

ALUNE LA MICUL DEJUN. Directoarea Liceului Imogene Garner Hook, Julie Millard, imparte dimineata fiecarui elev o cantitate de alune, care au calitatea de a imbunatati memoria. Alunele sunt foarte bune pentru creier, spune ea; studiile arata ca ele contin glucoza si lecitina, care dau creierului energie si au un rol benefic asupra memoriei. Guillermo-Banuelos simte deja ca performantele lui scolare sunt mai bune, mai ales la ortografie, unde nu mai face atat de multe greseli. Putem sa gandim mai usor si mai repede acum, crede el. Leeanne Stewart-Thomas, o alta eleva a liceului, a constatat ca este mai atenta la orele de dimineata de cand a inceput sa manance alune. Liz Brown, profesoara de istorie, crede ca alunele sunt un mic dejun foarte bun, mai ales ca multi dintre copii nu mananca acasa dimineata. Scoala va cheltui anul acesta pe alune peste 9.000 de dolari. Elevii pot bea gratuit si suc de portocale dimineata, care este de asemenea o sursa de energie. (Oana Antonescu)

×