x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old SCOALA/Info

SCOALA/Info

19 Dec 2004   •   00:00

20 DECEMBRIE 2004
OASPETI DIN UNGARIA LA LICEUL PEDAGOGIC DIN ARAD. Elevii Liceului Pedagogic Dimitrie Tichindeal din Arad a avut ca oaspeti, vineri, un grup de copii, elevi ai Scolii romanesti din localitatea Batania (Battonya) din Ungaria, condusi de prof. Iulia Olteanu, directorul scolii. Imbracati in costume folclorice romanesti, oferite in dar de Inspectoratul Scolar al Judetului Arad, copiii din Batania, pregatiti de Cristian Stavaru si Ioan Ruja, au oferit, mai intai, un program de colinde, dupa care au prezentat o suita de dansuri populare romanesti si maghiare, prestatia lor fiind rasplatita cu calde aplauze de catre colegii lor aradeni. (Rompres)

ANIVERSAREA CONSILIULUI NATIONAL AL CERCETARII STIINTIFICE. Consiliul National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior (CNCSIS) a aniversat vineri 10 ani de la infiintare in cadrul unei festi- vitati organizate in amfiteatrul Ion Heliade Radulescu al Academiei Romane. Programul manifestarii a inclus prezentarea evolutiei Consiliului din 1994 pana in prezent. Printre participanti s-au aflat secretarul de stat pentru Invatamantul Superior, Radu Damian, secretarul de stat pentru Cercetare, Gheorghe Popa, rectori, profesori universitari. CNCSIS are misiunea de a proiecta si materializa strategii care sa asi- gure un inalt nivel de performanta a invatamantului si cercetarii stiintifice in domenii specifice si, totodata, sa aloce, pe baza de competitie de proiecte, fondurile destinate centrelor de cercetare universitare.

CU DOLIU LA POARTA. Directorul scolii din localitatea vasluiana Albesti a suferit un soc cand, joi dimineata, la el acasa au ajuns zeci de elevi si profesori care il credeau mort, dupa ce niste consateni i-au pus, in gluma, doliu la poarta locuintei sale.

×