x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old SCOALA/Info

SCOALA/Info

16 Dec 2004   •   00:00

16 DECEMBRIE 2004
PROFESORII VASLUIENI PROTESTEAZA. Cadrele didactice vasluiene sunt hotarate sa declanseze actiuni de protest, nemultumite ca nu le-au fost achitate drepturile salariale pentru lunile noiembrie si decembrie. Problema intarzierilor salariale a aparut in urma cu doua saptamani, dar autoritatile locale au motivat ca au fost determinate de faptul ca nu le-au fost virate in cont fondurile necesare de catre Consiliul Judetean Vaslui. Este o situatie unica in tara si nu acceptam ca cineva, fie de la minister sau de la Consiliul Judetean, sa-si bata joc de noi. Daca aceasta situatie se va mentine in continuare, dascalii nu vor avea posibilitatea sa-si asigure existenta. Si sa nu uitam ca Sarbatorile bat la usa, a declarat presedintele filialei Vaslui a Sindicatului Didactica, Sorin Tiplea. (Mediafax)

TABERE PENTRU ELEVI. Elevii, studentii si cadrele didactice mai au la dispozitie pentru vacanta de iarna de peste 6.000 de locuri in taberele din reteaua Agentiei Nationale a Taberelor si Turismului Scolar (ANTTS). Pretul unei zile de cazare in care sunt incluse si trei mese variaza intre 260.000 lei si 320.000 lei. In vacanta de iarna 2004-2005, alaturi de serviciile de cazare si masa oferite, ANTTS va organiza pentru participanti si serbarea bradului. Animatorii de vacanta vor fi prezenti in tabere.

Locurile sunt valabile pentru trei serii de cazare, prima in perioada 22-29 decembrie, in care este inclusa si petrecerea Sarbatorilor de Craciun, a doua intre 29 decembrie si 2 ianuarie si o a treia intre 2 si 9 ianuarie. Perioada de inscrieri continua pana in ultima zi de scoala, cei doritori putandu-se adresa atat agentiilor teritoriale din fiecare judet, cat si ANTTS la telefon 021-210.19.65. (Eugenia Mihalcea)

UN FOST DIRECTOR CASTIGA PROCESUL. Tribunalul Mures i-a dat castig de cauza ultimului director de scoala de etnie maghiara din judet, fostul director al Scolii 7 din Targu-Mures, Andrassy Arpad, care reclamase inlaturarea sa din functie pe criterii etnice. Andrassy a dat in judecata Inspectoratul Scolar Judetean dupa ce, in urma comasarii scolii pe care o conducea cu Scoala generala nr. 6, i-a fost desfacut contractul de manageriat, desi concursul pe post, castigat, ii conferise un mandat valabil inca aproape doi ani. (Mediafax)

×