x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old SCOALA/Info

SCOALA/Info

03 Dec 2004   •   00:00

ZIUA ANTI-SIDA. Organizatia Salvati Copiii Romania deruleaza, cu prilejul Zilei Mondiale anti-SIDA, campania Lectia pentru Viata, prin care isi propune raspandirea informatiilor despre HIV si SIDA in randul copiilor si tinerilor. 380 de cadre didactice si 200 de tineri voluntari au organizat dezbateri despre HIV/SIDA in 340 unitati de invatamant din Bucuresti si in 14 judete ale tarii.

BURSE PRIVATE. Ministerul Educatiei si Cercetarii si Ministerul Finantelor Publice au stabilit instructiunile de aplicare a Legii privind acordarea burselor private pentru elevi si studenti. Valoarea burselor acordate elevilor si studentilor de catre persoanele juridice se va scadea din impozitul pe profit datorat, numai daca reprezinta cumulativ pana la 3 la suta din cifra de afaceri, dar nu mai mult de 20% din valoarea impozitului pe profit datorat. Persoanelor fizice care acorda burse private li se pot restitui cheltuielile facute cu bursele private in limita a 1% din impozitul pe venitul anual.

CAMPANIE. In perioada 2-16 decembrie, in noua scoli generale din Capitala se desfasoara campania Decembrie magic... in scoala ta, dedicata socializarii copiilor din centrele de plasament prin intermediul atelierelor de creatie, a jocurilor si a circului. In organizarea Fundatiei Parada si a organizatiei SOS Satele Copiilor - Romania, prin proiectul SOS - Masina cu Jucarii, campania urmareste sa apropie copiii institutionalizati de cei care au o familie. Pe parcursul celor doua saptamani, aproximativ 550 de copii vor participa la manifestarile dedicate lor de catre animatorii celor doua organizatii.

PE GLOB

Moda la elevii japonezi: sprancenele rase. Federatia Japoneza de Baseball a impus liceelor sa ii pedepseasca pe elevii care isi rad sprancenele sau care poarta haine ciudate. Ultima moda in randul elevilor de liceu este de a-si rade sprancenele, spre nemultumirea si dezaprobarea profesorilor, care si-au exprimat vehement punctul de vedere in privinta tendintelor modei. Oficialii din federatia de baseball pentru licee au avertizat conducerea scolilor japoneze sa ia masuri impotriva acelor jucatori care isi rad sprancenele si care poarta haine neadecvate. Este pentru prima oara cand intervenim in privinta modului in care arata elevii, comenteaza unul dintre membrii federatiei. Cateva scoli au luat deja masuri de pedepsire a celor care se abat de la noul regulament. Motivul pentru care federatia de baseball a luat aceste masuri este de a proteja imaginea clubului din care elevii fac parte. (Oana Antonescu)

×