x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old SCOALA/Info - 8 septembrie 2004

SCOALA/Info - 8 septembrie 2004

08 Sep 2004   •   00:00
SALARII. Federatia "Spiru Haret" a declinat ieri oferta Guvernului de aplicare a noii grile de salarizare. Liderul sindical Marius Nistor afirma ca "statutul personalului didactic nu poate face obiectul unei negocieri cu comisia guvernamentala. Ii solicitam lui Adrian Nastase sa mandateze comisia pentru a prezenta o oferta de dublare a salariilor". Nistor e nemultumit ca, la negocierile de ieri, ministrul Duvaz nu a fost prezent: "Refuzul sau de a participa nu demonstreaza decat aroganta comisiei", afirma liderul sindical. "Alma Mater va boicota incepurul anului universitar", a declarat presedintele sindicatului, Razvan Bobulescu. Universitarii sunt nemultumiti de neincluderea in cresterile salariale a personalului nedidactic, care reprezinta circa 10.000 de persoane. "Cresterea reala e de 4%, sub cifrele anuntate. Pe 5 octombrie, de Ziua Internationala a Educatorilor, vom organiza un mars in principalele centre universitare din tara. Scopul nostru nu este de a face greva, ci de a obtine salarii mai mari, mai ales pentru debutanti", precizeaza Bobulescu. (Catalin Pruteanu)

PE GLOB

CURSURI ANTITERORISM. Dupa atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, colegiile americane s-au grabit sa infiinteze cursuri de antiterorism si de securitate. Deja, mii de studenti americani din New York si din zonele limitrofe marelui oras urmeaza astfel de cursuri. Aceste programe folosesc o abordare interdisciplinara, invatandu-i pe cursanti cum sa psihanalizeze teroristii, sa-si controleze emotiile proprii, dar si emotiile celorlalti. "Avem de a face cu fata intunecata a umanitatii", spune Olymar Alsina, in varsta de 27 de ani, care termina un master in managementul dezastrului si al starii de urgenta la Metropolitan College. In ultimii trei ani, aproape 100 de colegii particulare si de stat au cursuri despre terorism, dar si masterate. Scopul acestor programe nu este de a forma o noua generatie de experti in terorism pentru CIA, ci pentru a educa autoritatile care au primit sarcina de a gestiona dezastrele. (Catalin Pruteanu)

POSTA

Ioan Vaduva, Copaceni, Valcea: "Pana cand pot depune cerere pentru a beneficia de cei 200 de euro pentru achizitia de calculatoare in rate?".
RASPUNS: Din pacate, termenul a expirat, anul acesta, la 1 septembrie. Anul viitor puteti depune o cerere pana la data de 31 martie.

  • Aveti probleme cu profii?
  • Sau poate sunteti un dascal caruia elevii i-au scos fire albe?
  • Colegul vostru este un geniu, dar este prea modest ca sa iasa in fata?
  • Aveti un tovaras de scoala plin de sotii care merita povestite?
  • Copilul vostru a fost acaparat de televizor si Internet?
  • Pentru toate acestea si pentru multe altele pe care le asteptam de la voi, contactati-ne la adresa Piata Presei Libere nr. 1, Casa Presei, Corp D, Etaj 8, Sector 1, Bucuresti; tel. 021/224.37.01 sau
    la adresa de e-mail scoala@jurnalul.ro.
  • ×