x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old SCOALA/Info - 9 septembrie 2004

SCOALA/Info - 9 septembrie 2004

09 Sep 2004   •   00:00
SANCTIUNI PENTRU DIRECTOARE. Ministrul Alexandru Athanasiu, a solicitat Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti sa o inlocuiasca din conducerea Grupului Scolar "Iuliu Maniu" pe directoarea Florentina Gaspar. De asemenea, ministerul a decis suspendarea din functie a directoarei Liceului Teoretic "Decebal", senatorul PRM Angela Mihaela Balan. Cu doua zile in urma, directoarele fusesera filmate de catre o echipa a Antenei 1 in timp ce le-au cerut bani unor elevi pentru promovarea unui examen. In urma prezentarii materialului pe post s-a declansat o ancheta, iar cele doua vor fi sanctionate administrativ sau chiar penal.

BACAU. Profesorii au decis, la sedinta de marti a Consiliului Judetean al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) Bacau, sa inceapa noul an scolar cu proteste in fata sediului Prefecturii. "Toti membrii nostri au fost de acord sa participe la proteste, pentru ca au considerat oferta Guvernului o jignire", a declarat Manole Chiriac, presedintele FSLI Bacau. (Mediafax)

PE GLOB

PARINTI GRIJULII. Parintii preocupati de eventualele datorii acumulate de catre copiii lor in timpul studiilor se imbogatesc investind in cladirile in care acestia studiaza. Totul se petrece in Marea Britanie, iar preturile proprietatilor imobiliare din localitati ca Warwick, York sau Bath au crescut in ultimii cinci ani, afirma expertii imobiliari. Parintii prefera sa le cumpere copiilor locuinte decat sa cheltuiasca bani cu cazarea pe parcursul anilor de studiu ai acestora. Tonul a fost dat de sotia premierului britanic. Cherie Blair a cumparat, in urma cu doi ani, doua apartamente in Bristol, acolo unde fiul cel mare, Euan, urmeaza cursuri universitare. Unul dintre ele era pentru locuit, celalalt fusese cumparat insa ca simpla investitie. "Prin cumpararea apartamentelor, studentii nu mai platesc chirie si pot inchiria cate o camera pentru a-si achita rata pentru locuinta", spune George Ford, expert in piata imobiliarelor din Marea Britanie. (Catalin Pruteanu)

POSTA

  • Vasilescu M. din Vaslui: "Am cumparat niste manuale dintr-o librarie, dar, dupa ce am vorbit cu invatatoarea fetitei mele, am constatat ca am dat banii de pomana. Invatatoarea nu le foloseste".
    RASPUNS: Din pacate, banii i-ati pierdut. Trebuia sa va interesati dupa ce manuale va invata fiica dvs. mai inainte de a scoate banii din buzunar.

  • Aveti probleme cu profii?
  • Sau poate sunteti un dascal caruia elevii i-au scos fire albe?
  • Colegul vostru este un geniu, dar este prea modest ca sa iasa in fata?
  • Aveti un tovaras de scoala plin de sotii care merita povestite?
  • Copilul vostru a fost acaparat de televizor si Internet?
  • Pentru toate acestea si pentru multe altele pe care le asteptam de la voi, contactati-ne la adresa Piata Presei Libere nr. 1, Casa Presei, Corp D, Etaj 8, Sector 1, Bucuresti; tel. 021/224.37.01 sau
    la adresa de e-mail scoala@jurnalul.ro.
  • ×