x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old TURISM/Info - 10 septembrie 2004

TURISM/Info - 10 septembrie 2004

10 Sep 2004   •   00:00
PREGATIRI PENTRU SEZONUL DE IARNA. Lucrarile la noua instalatie de telegondola de pe partia de schi Clabucet de la Predeal, care va permite urcarea partiei in numai 5 minute, sunt in plina desfasurare in aceasta perioada.

Ample lucrari de reabilitare au loc si pe partia de biatlon unde, in februarie 2005, se va organiza cea mai ampla competitie sportiva militara internationala gazduita de Romania in ultimii 60 de ani si la care participa 22 de tari, au declarat reprezentantii Centrului de Informare Turistica de la Predeal.

Preturile pentru petrecerea sarbatorilor de iarna la Predeal nu au fost inca stabilite, investitorii asteptand desfasurarea Targului National de Turism din luna octombrie pentru demararea campaniei de contractari, au mai precizat acestia.

AFLUX RECORD DE TURISTI. Peste 7,3 milioane de turisti, din care mai mult de 90% straini, au vizitat Croatia din ianuarie si pana in august, ceea ce reprezinta o crestere cu 4%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat Oficiul National de Turism din aceasta tara. In contul acestor turisti s-au strans 40,4 milioane de nopti de cazare.

Luna august a fost una de exceptie pentru Croatia, cu peste 2,5 milioane de turisti si 16,2 milioane de nopti de cazare platite de acestia. Autoritatile estimeaza ca 2004 va fi un an turistic record, cu o crestere de 7%, comparativ cu 2003.

1.000 DE MILIARDE DE LEI IN PLUS. Bugetul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) a fost suplimentat cu 1.055 miliarde lei (25,7 milioane euro), pentru finantarea unor proiecte in domeniul turismului, transporturilor si comunicatiilor, potrivit unei hotarari adoptate recent de Guvern.

Din acesti bani, 60 miliarde de lei vor fi folosite pentru promovarea si dezvoltarea turismului. Dar cea mai mare parte a fondurilor (640 miliarde lei) va avea ca destinatie acoperirea cheltuielilor incluse in bugetul MTCT la capitolul "Drumuri si poduri".

Restul banilor vor merge in sectorul de transport feroviar (300 de miliarde de lei) si navigatie civila ( 55 de miliarde de lei). Alocatiile provin din fondul de rezerva bugetara, la dispozitia Guvernului.
×