x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Zile de odihna la pensiunile turistice

Zile de odihna la pensiunile turistice

13 Ian 2005   •   00:00

Turistii se pot relaxa cateva zile la pensiuni, plimbandu-se cu sania sau savurand un picnic in mijlocul naturii.


IOHANNA ONACA PURDEA

LINISTE. Pensiunile din Bran ofera ospitalitate, caldura si bucate delicioase
Zarva si agitatia Sarbatorilor de iarna au trecut, sarmalele si cozonacii s-au terminat, iar unii petrecareti mai cauta inca sa se odihneasca dupa ultimul zaiafet de Sfantul Ion la care au luat parte. Pentru cei care mai au concediu si care vor sa se refaca dupa petreceri si Sarbatori, pensiunile agroturistice au diverse oferte de vacante si distractii odihnitoare.

PICNIC PE ZAPADA. Nimic nu e mai odihnitor decat o plimbare in mijlocul naturii, la aer curat, sau o bataie cu zapada. Iar bucatele traditionale par si mai gustoase atunci cand sunt servite la un picnic pe zapada. Proprietarii de pensiuni din zona Bran-Moeciu isi asteapta clientii la o vacanta de refacere in aerul curat al muntelui si al padurii. Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) Brasov le-a pregatit turistilor un program bogat si atractiv, in timpul caruia acestia nu au cum sa se plictiseasca. Plimbari cu sania trasa de cai cu zurgalai la urechi, posibilitati de schi si gimnastica, provocarea unei bulgareli pe sub crengile incarcate de omat sau un picnic pe zapada, acestea sunt doar cateva dintre cele mai placute moduri de petrecere a timpului liber. Pentru o camera veti plati 10 euro pe zi la pensiunile de doua margarete, 15 euro la trei margarete, 25 de euro la patru margarete si 30 de euro la cele de cinci margarete.

RELAXARE LA PRAID. Turistii care vor sa se bucure de aerul curat sau sa faca tratamente in salina pot opta pentru petrecerea catorva zile in localitatea harghiteana Praid. Daca alegeti pensiuni de trei margarete, pretul pentru o persoana este 14 euro pe noapte si scade la 12 euro pe noapte daca durata sederii este cuprinsa intre 3 si 7 zile. Pentru un sejur mai lung, tariful de cazare se reduce la 10 euro pe noapte. Pentru masa trebuie sa platiti 10 euro pe zi - pensiune completa, 7 euro pentru demipensiune sau 2 euro daca doriti doar micul dejun. Pretul unei nopti de cazare este de 360.000 de lei/noapte/persoana la pensiunile clasificate la o margareta si de 400.000 de lei la doua margarete. La pensiunile de una si doua margarete, cele trei mese costa 300.000 de lei pe zi, iar demipensiunea costa 200.000 de lei pe zi.

LA COVASNA. Si proprietarii de pensiuni din localitatile din judetul Covasna ii asteapta pe turisti intr-o minivacanta de odihna. Aici pretul camerelor la doua margarete este cuprins intre 300.000 si 450.000 de lei pe zi, in timp ce la trei margarete acesta variaza intre 700.000 si un milion de lei pe zi, potrivit ANTREC Covasna.

PROGRAM DE REFACERE
Cei care doresc sa se odihneasca la preturi reduse cateva zile pot opta si in aceasta perioada pentru programul O saptamana de refacere. Pentru inceputul acestui an, vom prelungi oferta speciala care se adreseaza tuturor categoriilor de populatie care au bilet de la medicul de familie sau de la un medic specialist, spun reprezentantii ANTREC Harghita. Pachetul de servicii este format din sase nopti de cazare, cu mic dejun incluse si tratament balnear, pe baza biletului de trimitere pachetul costand doua milioane de lei. Oferta este valabila in perioada 12 ianuarie-1 mai.
×
Subiecte în articol: pensiunile margarete