x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Cinci semne că ai probleme cu glanda tiroidă

Cinci semne că ai probleme cu glanda tiroidă

15 Apr 2016   •   16:13
Cinci semne că ai probleme cu glanda tiroidă

Te simţi obosit tot timpul, ai crescut în greutate, deşi ai aceleaşi obiceiuri alimentare dintotdeauna sau, dimpotrivă, ai slăbit inexplicabil? Toate aceste simptome pot indica o afecţiune a glandei tiroide. Iată care sunt semnele care ar trebui să te îngrijoreze, scrie clicksanatate.ro.

Tenul palid

Un ten palid poate indica prezența unei boli a tiroidei, și anume hipotiroidismul. Afecțiunea apare când glanda tiroidă nu mai secretă suficienți hormoni.

Paloarea feței nu este singurul simptom, căci mai apar și alte: părul deteriorat, unghii care se exfoliază, stări inexplicabile de anxietate, dar și tulburări menstruale.

Creşterea în greutate

O schimbare inexplicabilă în greutate este unul dintre cele mai frecvente semne ale unei tulburări tiroidiene. Creșterea în greutate poate semnala un nivel scazut de hormoni tiroidieni, afecțiune numită hipotiroidism.

În cazul în care tiroida produce mai multi hormoni decât organismul are nevoie, poţi pierde în greutate în mod neașteptat. Hipotiroidismul este mult mai frecvent decât hipertiroidismul.

Lipsa apetitului sexual

Afecțiunile glandei tiroide pot să afecteze viața sexuală a unei persoane. Cea mai întâlnită problemă a tiroidei care duce la scăderea apetitului sexual este hipotiroidia.

Apetitul sexual va reveni la normal în momentul în care pacienții încep tratamentul recomandat de către medic pentru această afecțiune.

×
Subiecte în articol: tiroida glanda tiroida