x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Cum scăpăm de cearcăne în mod natural

Cum scăpăm de cearcăne în mod natural

20 Noi 2018   •   20:50
Cum scăpăm de cearcăne în mod natural

Cearcănele sunt cercurile negre  din jurul ochilor care apar din diverse motive printre care înaintarea în vârstă, moștenirea genetică, oboseala, stresul, plânsul prelungit, lipsa somnului, lucrul pentru o perioadă îndelungată în fața unui ecran, precum și o dietă dezechilibrată.

În primul rând, uleiul de migdale este un ingredient natural extrem de benefic pentru pielea fină din jurul ochilor. Folosiţi frecvent pentru masajul zonei, va ajuta la reducerea cearcănelor. Puteți adăuga vitamina E pentru un efect și mai rapid. Aplicați-l seara și masați ușor, lăsați să acționeze peste noapte și spălați zona dimineața.

Şi castravetele are proprietăți astringente, regenerante și hidratante și ajută la îmbunătățirea aspectului pielii. Tăiați un castravete proaspăt în felii și răciți-le la frigider timp de 30 de minute. Aplicați-le pe zona afectată timp de 10 minute, apoi spălați cu apă. Aplicați rețeta de două ori pe zi timp de o săptămână. O altă modalitate este să amestecați sucul de castravete cu suc de lămâie în proporții egale. Aplicați loțiunea astfel rezultată cu un tampon de vată pe piele și lăsați să acționeze 15 minute, după care spălați cu apă.

Cartoful crud conține agenți de înălbire naturali care luptă împotriva cearcănelor. Răzuiți un cartof sau doi, ca să obțineți suc. Înmuiați o dischetă demachiantă în acest suc și aplicați-o peste ochi. Lăsați să acționeze 10-15 minute, apoi clătiți cu apă. Puteți folosi și felii de cartof crud, aplicate direct pe ochi.

Ceaiul şi cafeaua

Cafeina și antioxidanții din ceai sunt extrem de eficienţi când vine vorba de reducerea cearcănelor, pentru că diminuează vasele de sânge din zonă și reduc retenția de fluide. Taninul din ceai reduce umflăturile de sub ochi. Răciți două pliculețe de ceai folosite în frigider timp de jumătate de oră, apoi plasați-le pe fiecare ochi și lăsați să acționeze timp de 10-15 minute. După ce înlăturați pliculețele de ceai, clătiți fața cu apă. Aveți însă grijă ca ceaiul să nu vă intre în ochi.

Turmericul are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii care reduc cearcănele. Amestecați două linguri de turmeric cu două de suc de ananas, ca să rezulte o pastă groasă, pe care o puteți aplica pe zona afectată. Lasați să acționeze 10 minute și apoi ștergeți cu o cârpă umedă.

 

×
Subiecte în articol: cearcane ceai cafea