Ciocolată organică, neagră, crudă, îndulcită cu nectar de agave sau cocos în loc de zahăr, netrată termic. E sănătoasă, ca orice preparat din bucătăria raw vegană, dar trebuie să te aştepţi la o experienţă senzuală, mai degrabă decât una culinară.
„Ciocolata veritabilă trebuie considerată o mirodenie preţioasă, pe care o putem consuma frecvent, dar cu delicateţe, cu parcimonie, cu admiraţie”, spune Gianina Artene de la Amărui de ciocolată.
Ce este ciocolata crudă?
Este o ciocolată neagră, fără lapte, fără zahăr, preparată din boabe crude de cacao, la temperaturi de pâna la 40 grade Celsius, nu fără motiv: 36 grade Celsius, temperatura corpului uman, este favorabilă asimilarii proprietăţilor active din ingredientele naturale. Peste 40 de grade Celsius începe degradarea substanţelor mai fragile, cum sunt vitaminele şi antioxidanţii.
Studiile de laborator care afirmă că ciocolata neagră are efecte spectaculoase pentru sănătate (inimă, vase de sânge, încetinirea îmbătrânirii şi prevenirea îmbolnăvirii) se bazează pe cacao crudă pură, nu pe un brand anume de ciocolată, cu sau fără lapte.
Citeste AICI Unde poţi găsi ciocolată crudă (sau raw)
Citeste siCiteste AICI Unde poţi găsi ciocolată crudă (sau raw)
Atentie! Evitati consumul excesiv de aspirina
7 alimente care albesc dinţii
Fasolea, lintea şi mazărea au efecte benefice în diabet
Alimente care păcălesc foamea
Superalimente pentru o dieta sănătoasă
Citește pe Antena3.ro