x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Alimentul săptămânii: De ce e bine să-l mănânci în fiecare zi

Alimentul săptămânii: De ce e bine să-l mănânci în fiecare zi

de Andreea Sava    |    09 Dec 2016   •   09:40
Alimentul săptămânii: De ce e bine să-l mănânci în fiecare zi
Sursa foto: andreeasava.ro

Am văzut că vă interesează să aflați despre beneficiile fiecărui aliment așa că am decis ca acest tip de articol să devină săptămânal. Astăzi vă voi vorbi despre unele dintre alimentele mele preferate, pe care eu le consum în fiecare zi, ca atare sau sub formă de unt.

Mă refer la nuci și nu doar la cele clasice, care cresc la noi în copacul cu același nume, ci la toată gama: nuci braziliene și pekan, caju, migdale, fistic, alune etc.

Un studiu făcut de The Imperial College London care spune că nucile, consumate zilnic, ar reduce cu 30% riscul de boli de inimă, cu 40% pe cel de diabet, cu 22% pe cel de moarte prematură și cu 15% pe cel de cancer.

Acum, partea asta cu cancerul mă face să fiu circumspectă cu privire la acest studiu despre care nu știu mai multe decât am citit pe Mediafax dar m-am folosit de prilej ca să vă încurajez să mâncați nuci pentru că sunt, într-adevăr, foarte sănătoase. Iată de ce.

Vezi, pe andreeasava.ro, 5 beneficii ale consumului de nuci

×
Subiecte în articol: nuci alimente